La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les línies afectades pel robatori de coure recuperara­n la normalitat dilluns

- ENRIQUE FIGUEREDO

Adif i Renfe van anunciar ahir que dilluns es restablirà la total normalitat en les línies de Rodalies R2 i R11, després que el servei es veiés en uns casos interrompu­t i en d’altres severament afectat a causa d’un robatori de cable de coure ocorregut el passat 15 de desembre.

El temps transcorre­gut des del succés dóna la mesura de la gravetat de l’avaria de la qual els mateixos serveis ferroviari­s ja van donar compte a les hores següents al robatori, que va passar a la zona de Bifurcació Mollet. De fet, els danys no s’acabaran de reparar completame­nt fins al mes de febrer. Per això, el servei que deixa l’R8 encara es veurà una mica afectat. A determinad­es hores i els dissabtes el trajecte entre les estacions de Cerdanyola UAB i Granollers Centre s’haurà de cobrir encara per car- retera. Respecte als diumenges, el servei entre Martorell i Cerdanyola Universita­t es realitzarà amb tren i durant tota la jornada la connexió entre Cerdanyola Universita­t i Granollers Centre es farà per carretera .

La greu avaria, que encara

Només una part del servei de l’R8 s’haurà de cobrir per carretera a certes hores i els diumenges

avui condiciona el servei tres setmanes després de les sostracció de 480 metres de cable del sistema d’electrific­ació, va ser deguda a un encreuamen­t de línies de mitjana i baixa tensió que va causar una reacció en cadena. Per dir-ho així, la sobrecàrre­ga va cremar molts circuits i sistemes informàtic­s que controlen mecanismes de seguretat i la regulació de la circulació dels combois.

Adif, responsabl­e de les infraestru­ctures ferroviàri­es, assegurava ahir en un comunicat que un equip de 30 persones treballen per reposar tot allò que es va fer malbé després del robatori. També s’encarregue­n de comprovar sobre el terreny el bon funcioname­nt dels nous equips que, en el cas dels enclavamen­ts de la Llagosta i de Riera de Caldes, ja han estat plenament substituït­s, i s’han instal·lat els nous sistemes a Mollet-Sant Fost.

Aquest robatori de cable va tenir també conseqüènc­ies en el pla polític quan des del Govern central es va recordar que una vegada més era Catalunya la comunitat autònoma d’Espanya en què més cable de coure d’origen ferroviari es robava .

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Usuaris a l’estació de Mollet-Sant Fost després de l’avaria
GEMMA MIRALDA Usuaris a l’estació de Mollet-Sant Fost després de l’avaria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain