La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguts dos lladres que feien servir mètodes d’escalada per entrar als pisos

- FEDE CEDÓ

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la ciutat, van aconseguir detenir el 26 de desembre passat dos joves que s’havien especialit­zat a robar en habitatges utilitzant mètodes d’escalada i es despenjave­n des dels terrats dels edificis fins als balcons i finestres dels pisos inferiors.

Va ser un veí qui va alertar la Guàrdia Urbana de Badalona que dos joves es despenjave­n amb cordes d’escalada des del terrat d’un edifici, on havien accedit forçant la porta del carrer. Per accedir al terrat forçaven la porta comunitàri­a i es despenjave­n fins als balcons o patis interiors dels habitatges, habitualme­nt àtics amb mínimes mesures de seguretat. Una vegada als balcons, forçaven les portes de la terrassa, la cuina o el menjador i accedien a l’interior de l’habitatge.

Els dos detinguts tenien nocions d’escalada, de manera que utilitzave­n mesures de seguretat pròpies de l’esport de risc. Des del terrat llançaven les cordes i s’esperaven un quant temps per assegurar-se que ningú no els havia detectat. Una vegada s’assegurave­n que a l’habitatge escollit no hi havia ningú, es despenjave­n ràpidament per les cordes. El robatori es duia a terme amb molta rapidesa: agafaven els objectes de valor que trobaven, peces que després revenien o enviaven al seu país d’origen per vendre-les al mercat negre.

Una vegada alertades, les forces policials van aconseguir assetjar els lladres en un pis que acabaven d’assaltar a Badalona. Quan van sortir del domicili van ser detinguts amb el botí, per la qual cosa se’ls va poder imputar el robatori. Es tracta de dos joves de 19 i 23 anys, de nacionalit­at cubana i xilena, que no tenen una residència coneguda, de manera que el jutge de guàrdia del jutjat d’instrucció número 3 de Badalona va decretar l’ingrés immediat a la presó el 29 de desembre passat.

Les investigac­ions posteriors es van centrar en altres robatoris comesos a la ciutat amb el mateix mètode de l’escalada. Així, els van poder imputar cinc delictes, un dels quals en grau de temptativa, ja que van ser descoberts abans de perpetrar l’assalt i aconseguir fugir. En el moment de la detenció portaven a sobre objectes robats, cosa que va confirmar la seva participac­ió en els assalts.

A més a més, durant la investigac­ió els Mossos van determinar que havien intentat accedir a un altre pis però que no ho havien aconseguit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain