La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona busca pisos buits per a ús social

- BARCELONA Redacció

L’Ajuntament de Barcelona espera captar 98 nous pisos buits per a lloguer social els propers quatre anys i aconseguir així, amb els 137 que ja té cedits, una cartera de 235. A aquesta finalitat s’han destinat 1,6 milions d’euros per a la renovació per quatre anys del conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb la fundació Hàbitat 3, impulsat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya.

El primer conveni d’aquest tipus es va firmar el 2014 i ha permès captar 137 llars que allotgen 457 persones que paguen un lloguer mitjà de 158 euros mensuals per pis.

L’Ajuntament tutelarà el procés de selecció de les famílies adjudicatà­ries per corroborar que es compleixen els requisits per accedir a aquest lloguer social. El conveni també preveu la possibilit­at de rehabilita­r pisos cedits i donar les garanties als propietari­s que cobraran el lloguer amb independèn­cia de les circumstàn­cies dels inquilins, així com el compromís de tornar els habitatges en les mateixes condicions en què es van cedir.

De la rehabilita­ció dels habitatges cedits s’ocuparà la fundació i les obres repercutir­an sobre el cànon a pagar al propietari del pis, fins al 80% del cost dels treballs. El 20% restant es finançarà amb fons d’aquest programa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain