La Vanguardia (Català-1ª edició)

La guerra familiar de Madonna

El fill de la cantant i de Guy Ritchie diu que vol viure a Londres amb el seu pare

- Londres. Correspons­al RAFAEL RAMOS

Ser fill d’una celebritat com Madonna té sens dubte els seus avantatges, però també inconvenie­nts. Si et baralles amb la teva mare i vols viure una temporada amb el teu pare, com és per exemple el cas de Rocco, l’assumpte es converteix en una crisi internacio­nal que convoca advocats de Londres i de Nova York, competeix per l’atenció dels mitjans informatiu­s amb el drama de la immigració i la guerra civil de Síria, i és l’obsessió de les xarxes socials. Les possibilit­ats de mantenir-se en l’anonimat són nul·les.

Més encara si els teus progenitor­s lliuren la guerra de la custòdia a través d’Instagram, com si el veredicte correspong­ués a l’opinió pública en comptes d’un jutge de dret matrimonia­l. I si a la teva mare, actriu i cantant considerad­a encara als 57 anys com la “reina del pop”, li dóna per posar-se sentimenta­l, penja sense el teu permís fotos teves amb uns calçotets color carbassa o disfressat de nena amb una llarga cabellera rossa, quan el que vols és passar per cool. En un no res havien vist aquestes imatges cinc milions de persones.

Les fotos no van ajudar precisamen­t , però diuen els “amics de la família” que la baralla entre Rocco i Madonna té les seves arrels en la típica rebel·lió adolescent, i en la difícil convivènci­a durant l’última gira de Madonna pels Estats Units i el Canadà, en què la va acompanyar el seu fill treballant entre bastidors perquè es va negar a sortir a l’escenari. Quan va acabar, el nano se’n va anar a Londres a passar una tem- porada amb el seu pare, el director de cinema anglès Guy Ritchie, que es va casar fa sis mesos amb la model Jacqui Ainsley, amb qui té tres fills (Raphael de quatre anys, Rivka de tres, i Levi de dos).

Madonna reclama Rocco, però el passaport d’ell està confiscat en un despatx d’advocats de la capital britànica mentre el cas es dilucida en els tribunals. Una jutgessa de Manhattan, a instàncies de la cantant, va dictaminar aquest Nadal que si el noi es volia traslladar a Londres primer havia de viatjar a Nova York per resoldre els tràmits escolars i informar cara a cara a la seva mare de la decisió. Però Ritchie té por que ella faci tot el possible per retenir-lo als Estats Units.

Guerra als tribunals, i paral·lelament a les xarxes socials, on Jacqui i Guy han desitjat bon Nadal amb una foto d’harmonia familiar en la qual apareixen tan feliços i contents el dia del seu casament el passat mes de juliol, amb els tres fills que tenen en comú, i amb els dos de Madonna i Ritchie (Rocco, de 15 anys, i el seu germà adoptat David, de 10). A l’artista, segons s’ha pogut saber, no li ha agradat gens, ateses les circumstàn­cies.

Madonna i Ritchie van estar casats vuit anys, i segons els termes del divorci ella té la custòdia dels fills. Però Eric Buckley, l’advocat del realitzado­r cinematogr­àfic, ha dit que l’adolescent ha deixat ben clar que vol viure ara amb el seu pare. I encara que una jutgessa nord-americana hagi ordenat el seu retorn, no està clara quina jurisdicci­ó té competènci­a primària en l’assumpte, si la britànica o la dels Estats Units, una qüestió legal que pot trigar força temps a aclarir-se.

Madonna ha declarat que se sentia “empresonad­a” durant el seu matrimoni amb Ritchie, i Ritchie ha atribuït el fracàs de la relació al caràcter obsessiu del seu ex, en especial referent al gimnàs, el ioga, la dieta i el seu compromís religiós i místic amb la càbala. Hi ha disputes que se suavitzen amb el pas dels anys, quan s’obliden els motius de discòrdia. Però no sembla el cas, i menys encara amb Rocco pel mig.

La “reina del pop” i el director de cinema britànic mantenen una doble batalla, legal i a les xarxes socials

 ?? KEVIN MAZUR / GETTY ?? Rocco, amb Madonna en un concert el 2012, i amb Guy Ritchie i el seu germà David, aquest estiu
KEVIN MAZUR / GETTY Rocco, amb Madonna en un concert el 2012, i amb Guy Ritchie i el seu germà David, aquest estiu
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain