La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Mad men’ per complet

El canal AMC recupera la nit dels divendres una de les sèries més aclamades per la crítica i el públic

- F. PUIG

El canal AMC, disponible en les principals plataforme­s del país, fa poc més d’un any que emet a Espanya. Als Estats Units és la productora de grans èxits internacio­nals com The walking dead, encara en emissió, i d’altres sèries de referència com Breaking bad o Mad men. Abans d’instal·lar-se a Espanya, la productora venia els seus drets a altres cadenes ( The walking dead s’emet a Fox i Neox, Breaking bad es va veure a Comedy Central i TV3, i Mad men a Canal+). D’ençà que va desembarca­r a la península, AMC ja emet les seves pròpies produccion­s com Fear the walking dead y

Into the Badlands. I també, a mesura que els drets d’emissió ho permeten, va recuperant joies de la seva corona com ja va fer amb Breaking bad i com passarà a partir d’aquest mes de gener amb Mad men.

La cadena emetrà durant aquest 2016 la sèrie completa dels publiciste­s novaiorque­sos que es van acomiadar el maig de l’any passat després de set temporades i 92 capítols. Serà una nova oportunita­t per tornar a fruir amb Don, Peggy, Joan, Pete, Roger, Betty i companyia. A partir d’aquesta nit, a les 22.10 hores, els divendres passen a ser definits per la cadena com MadFridays ja que s’emetrà un doble episodi de la sèrie. A més, el primer cap de setmana de cada mes, el canal emetrà una temporada sencera de la ficció. El passat 1 de gener ja es va programar a partir de mitjanit la primera temporada.

Ambientada a Nova York en la dècada dels seixanta, la producció està protagonit­zada per Jon Hamm, actor guardonat amb un premi Emmy el 2015 i que encara podria recollir diumenge vinent un últim premi a la gala dels Globus d’Or el 2016, justament per la seva interpreta­ció de Don Draper, el publicista seductor i inestable, que s’esforça per mantenirse sempre un pas per davant en la canviant societat dels anys seixanta i principis dels setanta. El seu creador, Matthew Weiner, ha aconseguit amb aquesta sèrie retratar fidelment uns anys de constant evolució a través d’una cuidada ambientaci­ó en què la moda i la música han tingut un paper destacat.

La sèrie, guanyadora de quatre Globus d’Or i setze Emmy, ha rebut nombrosos elogis per part de la crítica especialit­zada i el públic, i ha aconseguit a més ser una ficció de referència creant tendència en indústries com la moda i la publicitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain