La Vanguardia (Català-1ª edició)

Netflix amplia els seus serveis a més de 130 països

La companyia de televisió per internet ja està present a 190 territoris

-

La plataforma de distribuci­ó de sèries i pel·lícules Netflix va anunciar a Las Vegas, durant la fira de tecnologia de consum CES, que ha ampliat els seus serveis a més de 130 països, amb la qual cosa ja està disponible en 190, pràcticame­nt a tot el món. El conseller delegat de la companyia, Reed Hastings, va assegurar que l’empresa treballa també per ampliar els seus serveis a la Xina i va precisar que entre els països que s’han afegit hi ha Rússia, l’Índia, el Vietnam, Singapur, Polònia i Nigèria. Les accions de Netflix van registrar una forta pujada en borsa arran de l’anunci.

“Estem assistint al naixement d’una nova cadena global de televisió per internet”, va afirmar Hastings. “Amb aquest llançament, els consumidor­s de tot el món, des de Singapur fins a Sant Petersburg, de San Francisco a São Paulo, podran veure les mateixes pel·lícules i sèries de televisió simultània­ment. S’han acabat les esperes. Amb l’ajuda d’internet, estem donant als consumidor­s la llibertat de veure continguts quan vulguin, on vulguin i amb el dispositiu que vulguin”.

“El servei està debutant just ara, mentre m’esteu escoltant”, va afirmar Hastings durant un esdevenime­nt en el Consumer Electronic­s Show (CES), la fira de tecnologia de consum més important del món, que es va inaugurar oficialmen­t dimecres i atreu unes 3.600 empreses i més de 150.000 participan­ts de 150 països.

La companyia també va subratllar en un comunicat que ja té més de 70 milions de membres que gaudeixen més de 125 milions d’hores de pel·lícules i sèries de televisió diàriament, algunes exclusives per a Netflix. La plataforma, que va

veure la llum com un servei de videoclub a domicili i que abandera ara la transforma­ció de la indústria televisiva, presenta en el seu extens catàleg prestigios­es i premiades sèries de producció pròpia com House of cards, Orange is the new black o les més recents Daredevil i Jessica Jones.

Netflix encara no ha arribat a la Xina, encara que la companyia continua examinant les opcions per oferir-hi el servei. Tampoc no està disponible a Crimea, a Corea del Nord ni a Síria, a causa de les restriccio­ns imposades pel Govern dels Estats Units a les empreses nacionals. Des de 2007, any del llançament del servei de streaming de Netflix, no ha parat d’expandir-se: primer al Canadà, després a Iberoamèri­ca, Europa, Austràlia, Nova Zelanda i el Japó. A Espanya va desembarca­r l’octubre de l’any passat després de mesos d’espera.

 ?? CHRIS RATCLIFFE / BLOOMBERG ?? Un abonat es prepara per veure en una tauleta House of cards, la sèrie estrella de Netflix
CHRIS RATCLIFFE / BLOOMBERG Un abonat es prepara per veure en una tauleta House of cards, la sèrie estrella de Netflix

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain