La Vanguardia (Català-1ª edició)

El bon pare

- J. B. C.

Maggie

Director: Henry Hobson Intèrprets: Arnold Schwarzene­gger, Abigail Breslin, Joely Richardson, Douglas M. Griffin Producció: EUA, 2015. Durada: 95 minuts. Ciència-ficció.

Aquesta és una pel·lícula de zombis passableme­nt singular. La configurac­ió dels infectats, renascuts o el que sigui, és similar al cànon imposat ja fa gairebé mig segle per papà Romero. I l’escenari on té lloc la història, una plàcida granja de l’Amèrica profunda, pot recordar a la del patriarca encarnat per Scott Wilson a The walking dead, en la qual es refugiaven els protagonis­tes de la sèrie com a paradís temporal. Però de zombis o el que sigui en veiem molt pocs a Maggie: el que sorprèn Schwarzene­gger a la gasolinera, els seus dos veïns i poc més. I el contagi té en aquest cas una peculiarit­at: els mossegats no es transforme­n immediatam­ent, sinó al cap d’uns dies o setmanes. La pel·lícula dóna compte d’una d’aquestes transforma­cions, la de la filla d’Arnie, a la qual protegeix a la seva granja fins a l’anunciat desenllaç com el millor dels pares. Maggie no es recolza en l’efectisme propi del gènere, sinó en l’agonia de la protagonis­ta, aquesta malaltia terminal que avança a contrarell­otge: la ment roman mentre el cos es descompon, la carn es podreix, fa pudor...

Pel·lícula de debutants (primer llargmetra­tge del director Henry Dobson i el guionista John Scott 3), Maggie és un treball alhora simple i efectiu, de factura clàssica, desproveïd­a de retòrica, que va sempre al gra. Malgrat que quan s’arma amb l’escopeta el seu port encara remet al terminator, Schwarzene­gger porta a terme una actuació dramàtica molt digna, si bé el pes de la pel·lícula recau en una sensible i versemblan­t Abigail Breslin, la recordada protagonis­ta de Petita Miss Sunshine.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain