La Vanguardia (Català-1ª edició)

La poètica del naufragi

- MARICEL CHAVARRÍA Barcelona

Els espectacle­s singulars i únics no han de ser estranys ni difícils de comprendre. És la virtut de la poètica. I el Mercat de les Flors en fa un bon ús amb el cicle que ha estat ocupant els seus espais aquest nadal. D’avui a diumenge encara es poden veure tres dels espectacle­s que exploren la manera com s’expliquen històries a través de determinat­s objectes. Són precisamen­t alguns dels més destacats d’aquest cicle, que aglutina artistes propers amb peces de gran valor artístic.

La sala MAC acull a les 20 h (diumenge, 18 h) Nàufrags, del director de cinema i teatre Lluís Danès, un espectacle de teatre visual en què titelles i objectes comparteix­en escena amb la música en directe de la cantant Bikimel. Dos músics sobreviuen a un naufragi i viatgen a la deriva tot flotant, mentre toquen instrument­s i expliquen històries dels passatgers desaparegu­ts.

Hi ha un parell de propostes que destaquen per la proximitat amb el públic. Una és Cosas que se olvidan fácilmente, de l’actor i creador escènic Xavier Bobés amb la Companyia Playground. Ocupen l’Espai 111 fins diumenge amb dues re- presentaci­ons: 18 h i 21 h. És un espectacle fotogràfic que, igual com la ment, transforma el record i n’inventa d’altres, traçant una petita història de la segona meitat del segle XX.

Finalment, Oligor i Microscopí­a presenten La máquina de la soledad (Pina Bausch, 20 h), un homenatge a l’objecte carta i al correu postal, un viatge íntim per a 46 espectador­s sobre la correspond­ència privada que es guarda en capses i que recupera rastres de Mèxic i Espanya. Aquest és el primer projecte de l’associació entre Shaday Larios, de la companyia mexicana Microscopí­a Teatro, i Jomi Oligor, de la companyia espanyola Hnos. Oligor, tots dos afins als objectes, la memòria, la fragilitat i la micrologia.

 ?? . ?? Lluís Danés presenta al Mercat de les Flors la seva nova peça de teatre visual, Nàufrags
. Lluís Danés presenta al Mercat de les Flors la seva nova peça de teatre visual, Nàufrags

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain