La Vanguardia (Català-1ª edició)

Preocupaci­ó per la tornada

Bartomeu anirà a Cornellà i l’Espanyol vol prevenir situacions desagradab­les

- CARLES RUIPÉREZ RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

El derbi de la Copa es va convertir en una competició per veure qui frenava més tard que l’altre i el resultat va ser un xoc massa visceral, jugat des de les entranyes, des de la prèvia fins al postpartit, quan els futboliste­s gairebé arriben a les mans al túnel dels vestidors. Dimecres el Barcelona sí que va igualar la intensitat de l’Espanyol, que l’havia superat en actitud dissabte a la Lliga, i el va golejar 4-1. Però, lluny de fer-ho, el marcador no va calmar els ànims, ni entre els vencedors ni entre els derrotats, que van continuar embrancant-se amb declaracio­ns cada una més alta que l’anterior. “Dimecres serà una altra guerra”, se li va sentir dir a Gerard Moreno. “Us rebentarem”, va amenaçar un altre membre blanc-i-blau. “A veure si aconseguei­xen omplir el camp”, va desafiar Piqué.

Amb l’eliminatòr­ia decantada a favor del Barcelona, la preocupaci­ó dels dos clubs és que la tornada no s’escapi de les mans. Aquesta és la por ara mateix i tots els esforços se centren a rebaixar la tensió de cara al 13 de gener. Per això, l’entitat blaugrana ha optat pel silenci insti- tucional perquè es calmi l’ambient i el president Josep Maria Bartomeu anirà a Cornellà dimecres en senyal de normalitat i en un gest de pau. Els blanc-i-blaus, a través del seu portaveu Rafael Entrena, van fer una crida a reivindica­r-se com una afició no violenta.

Les dotze targetes grogues –vuit per a l’Espanyol i quatre per al Barcelona– més les dues vermelles a Hernán Pérez i Diop parlen dels comptes pendents que hi havia. Per això, el més urgent, des de les vies diplomàtiq­ues, és frenar l’espiral de l’i tu més en què s’ha instal·lat la rivalitat. El Barça no vol repetir er- rors del passat i l’últim que volen al Camp Nou és que la trilogia de derbis en deu dies s’acosti a la tensió d’aquells quatre clàssics entre el Barça de Guardiola i el Madrid de Mourinho el 2011. La intenció del Barcelona és deixar córrer el temps i que baixi el suflé.

Per afavorir aquest clima de tranquil·litat el president Bartomeu sí que serà a la llotja de Cornellà. Serà la primera i única vegada en els tres derbis que el mandatari visitant anirà en representa­ció del seu equip al camp local. A la Lliga Bartomeu estava de vacances. I abans-d’ahir Joan Collet també es va absentar.

L’ACCIÓ MÉS VIOLENTA Pau no es disculpa per la trepitjada a Messi i el Barça espera que Competició actuï d’ofici

QUE BAIXI EL SUFLÉ El club blaugrana opta pel silenci institucio­nal, mentre que el portaveu blanc-i-blau critica Piqué

El Barça tampoc no ha volgut denunciar Pau López al Comitè de Competició. La trepitjada del porter de l’Espanyol a la cama de Leo Messi és amb diferència la jugada més violenta dels 180 minuts que s’han jugat. Això sí, al Barcelona li agradaria que el comitè entrés d’ofici a jutjar l’acció, encara que al seu dia ja va passar per alt una altra trepitjada de Pepe a la mà de Messi.

El porter espanyolis­ta, que va ser aclamat quan va arribar a la ciutat esportiva, va perdre ahir una gran oportunita­t de demanar disculpes per la seva agressió. “Va ser una acció del joc. Jo no entraré mai a un camp a fer mal a un company de professió sigui de l’equip que sigui. A mi Turan també em toca la cara en un salt”, va comparar Pau. En canvi, Pape Diop sí que va aclarir que ell “no va voler mai amenaçar ni incitar a la violència”. Que les aigües tornin al seu curs també és l’objectiu de l’Espanyol. “Volem fer una crida a reivindica­r-nos com a afició però lluny de la violència, tant física com verbal. Hem de prevenir situacions desagradab­les”, va recordar el portaveu del consell, Rafael Entrena, que va acabar criticant Piqué. “Viu instal·lat en la provocació. Fa temps que ha traspassat les línies vermelles”.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Roco, Raíllo i Javi López envolten i aparten Messi mentre Luis Suárez corre a ajudar el seu company
ÀLEX GARCIA Roco, Raíllo i Javi López envolten i aparten Messi mentre Luis Suárez corre a ajudar el seu company

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain