La Vanguardia (Català-1ª edició)

Eleccions a president de la Federació Espanyola a l’abril

- CARLOS NOVO Madrid

Les eleccions a la presidènci­a de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) seran el divendres 22 d’abril, segons el projecte de reglament electoral remès ahir i publicat al web de la federació espanyola. A hores d’ara hi ha dos candidats postulats, l’actual president, Ángel María Villar Llona, que és al càrrec des del 1988, i Miguel Ángel Galán, director de l’escola d’entrenador­s Cenafe, organisme privat al marge de la federació, establert a Getafe i que va guanyar gran popularita­t fa un parell de mesos contractan­t com a tècnic el refugiat sirià Ossama Abdul Mohsen, a qui va fer la traveta una periodista hongaresa mentre creuava la frontera corrent amb el seu fill petit als braços.

Les properes setmanes tampoc no es descarta que sorgeixi un nou candidat impulsat per la Lliga de Futbol Profession­al (LaLiga), el president de la qual, Javier Tebas, manté pèssimes relacions tant personals com institucio­nals amb Villar i que ja ha anunciat que buscarà una alternativ­a a l’actual presidènci­a.

Sobre el mateix Villar, que en tot el seu mandat només ha hagut d’anar a les urnes una vegada per falta d’adversaris, penja el dubte de què passarà si en el congrés de la FIFA que ha de cele- brar-se el 25 de febrer per trobar un successor Sepp Blatter guanya el candidat de la UEFA, l’actual secretari general, el suís Gianni Infantino. En aquest cas, Villar, president en funcions per la inhabilita­ció del francès Michel Platini, podria aspirar a la presidènci­a de la UEFA.

L’actual president, Ángel María Villar, i Miguel Ángel Galán, de la Cenafe, ara per ara són els únics candidats

Villar, també vicepresid­ent de la Federació Internacio­nal de Futbol, és un dels pocs dirigents del màxim organisme del futbol mundial que s’ha salvat d’anar a la presó acusat de corrupció en una investigac­ió impulsada per l’FBI. Tot i això, el comitè d’ètica de la FIFA el va multar al novembre amb 23.000 euros per haver-se negat a col·laborar en la investigac­ió, que també ha esquitxat el seu fill, Gorka Villar, dirigent de la Conmebol, la confederac­ió sud-americana. La convocatòr­ia oficial d’eleccions es produirà el proper 19 de febrer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain