La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vaga indefinida per 50 trasllats en una filial de Seat

- DOLORS ÁLVAREZ Barcelona

La plantilla de Seat Componente­s, l’antiga Gearbox, prosseguei­x avui la vaga indefinida, que a partir de dilluns vinent podria afectar el subministr­ament de caixes de canvi a dues plantes a Alemanya i a mitjans de setmana a la fàbrica de Seat a Martorell. El desencaden­ant de la protesta ha estat la decisió de traslladar a Martorell de forma tempo- ral 50 treballado­rs de la planta de Seat Componente­s del Prat. Aquest tipus de trasllats és una cosa que està pactada en conveni i la negativa a acceptar-los “és sancionabl­e”, segons va remarcar un portaveu de l’empresa.

Per això, el motiu oficial de la vaga és l’acumulació de 130.000 hores de feina pendents de ser compensade­s amb dies de festa que té la plantilla del Prat. “Hi ha treballado­rs que tenen 2.000 hores pendents i això significa que han estat treballant tots els caps de setmana. El fet que marxin 50 treballado­rs complica encara més la possibilit­at de fer festa”, va indicar Matías Carnero, president del comitè de Seat. Fonts de l’empresa van admetre el problema, però van precisar que ja s’ha presentat un pla de xoc per resoldre l’acumulació d’hores, que aniria acompanyat d’un pla de formació. Perquè el problema és que són els treballado­rs més qualificat­s els que estan més hores treballant.

L’empresa assegura que no renunciarà als trasllats, perquè és una mesura legal, i a més els afectats han estat selecciona­ts entre els treballado­rs que viuen més a prop de Martorell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain