La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aldomartin­s sedueix a NY

L’empresa exporta el 70% de la producció a 30 països

- ANNA CABANILLAS Barcelona

Els entesos en moda equiparen els seus dissenys i peces atapeïdes de color amb les de grans firmes del sector de la moda com Dolce & Gabanna o Kenzo, malgrat que els seus preus són d’una divisió molt més assequible, així com el seu pressupost en màrqueting.

Però el cert és que Aldomartin­s, una petita firma de moda de punt per a dona nascuda l’any 1977 a Igualada, exporta el 75% de la seva producció anual a 30 països, entre els quals França, el Regne Unit, el Japó, Alemanya o els Estats Units, i comerciali­tza les seves peces en centres comercials de la talla del Rockefelle­r Center de Nova York, al costat de les grans marques de luxe. Una condició que, segons Nuria Bisbal, dissenyado­ra i segona generació familiar d’Aldomartin­s, s’han guanyat a còpia d’“esforç, viatjar contínuame­nt a fires internacio­nals i cuidar cadascun dels detalls de les nostres peces”. “A més, el fet de produir-ho tot a casa ens permet ser flexibles, treballar gairebé a demanda i adaptar les peces als gustos dels clients en qüestió de dies i, per exemple, oferir un vestit amb menys escot en països com el Japó si l’original no encaixa. Una cosa que les grans firmes de moda ni tan sols poden plantejar-se”, assenyala la dissenyado­ra.

En aquesta línia, Bisbal adverteix que aquesta producció

L’empresa, que ocupa 60 persones a Igualada, ha facturat 9,2 milions d’euros en l’exercici 2015

sota demanda els dóna la possibilit­at d’afinar molt la producció i que no els quedi estoc sobrant. “Això ens permet créixer de forma orgànica com a empresa, sense dependre de crèdits ni de finançamen­t extern”, afegeix.

En l’actualitat, la firma, distribuei­x a més de 1.500 punts de venda multimarca de tot el món, i a través de la seva botiga en línia, “encara que les seves vendes són testimonia­ls encara”, opina Martí Bisbal, director comercial d’Aldomartin­s.

“La marca Barcelona ens ajuda molt a l’estranger, on té un gran pes i genera confiança i imatge de modernitat”, explica Bisbal, que explica que van iniciar la internacio­nalització de l’empresa a principis de l’any 2000, coincidint amb la seva incorporac­ió i la dels seus germans a la companyia fundada pel seu pare. “És un camí que hem anat fent a poc a poc, i encara ens queda molt recorregut. El més sorprenent és veure que és molt més fàcil que admirin els teus productes fora que a la teva pròpia casa”, comenta l’executiu.

Entre la llista de desitjos per complir durant el nou any destaquen augmentar les seves exportacio­ns a l’Àsia i situar la facturació de la companyia en 10 milions d’euros. L’empresa, que ocupa 60 persones a Igualada, ha facturat 9,2 milions d’euros durant el 2015, un 20% més que l’exercici anterior.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Nuria Bisbal (dissenyado­ra) i Martí Bisbal (director comercial) al seu estudi de creació
GEMMA MIRALDA Nuria Bisbal (dissenyado­ra) i Martí Bisbal (director comercial) al seu estudi de creació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain