La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assumir el fracàs

-

Ara el que impera es demonitzar la CUP. Censurar-los fins a límits insospitat­s. I, fins i tot, emprar contra ells paraules gruixudes, agressives i malsonants. Artur Mas no s’ha quedat enrere i carrega tintes contra la meitat dels seus membres. Quan en realitat, la CUP no ha estat culpable de res. Ha actuat amb coherència fins al final, impossibil­itant la investidur­a de Mas com a president.

Com volen que un partit assemblear­i i antisistem­a –com la CUP– aprovi la política econòmica portada a terme en el decurs de la legislatur­a, presidida per Mas? Retallades a la classe mitjana. Deixar de banda les prioritats socials. I, finançar, alhora, despeses milionàrie­s en qüestions identitàri­es, ambaixades i noves estructure­s d’Estat...

Els culpables d’aquest fracàs no són la CUP precisamen­t. Atès que el president en funcions bé podia haver-se estalviat trepitjar línies vermelles, reiterats flirtejos amb la CUP i abaixar-se els pantalons. A més d’oferir-los la lluna i el cel amb concession­s perilloses per tal de ser investit president. En definitiva, perdre la dignitat. I ara el president en funcions els desprestig­ia d’una manera frontal. Com han canviat les tornes d’ aquest relat...!

CARMEN VILLAR

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain