La Vanguardia (Català-1ª edició)

El matrimoni no ho tindrà fàcil per recuperar la tutela dels fills

- SÍLVIA OLLER Girona

Recuperar els dos fills grans és, ara mateix, la principal prioritat de Bruce i Schrell Hopkins. Des de dimarts, quan es va produir la macabra troballa, els dos adolescent­s estan sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia (Dgaia), que serà qui haurà de determinar si els Hopkins estan en condicions de tornar a conviure amb els seus altres dos fills, que han passat per la traumàtica experiènci­a de fer vida durant setmanes al costat del germà petit mort.

Aquesta situació tràgica, òbviament, ha deixat empremta en els dos joves, que no estaven escolaritz­ats i que seguien una sistema d’educació a distància a través d’internet. No era estrany, doncs, que els veïns del barri de Sant Pau, on vivia la família, asseguress­in que era molt habitual veure’ls pel carrer en horari escolar. Però fa mesos que van deixar de coincidir amb els nois i en escasses ocasions es creuaven només amb el pare pel carrer quan sortia a comprar.

El pis, en concret la part superior del dúplex, va passar a convertir-se en el búnquer de la família i els dos fills grans, que fins aleshores freqüentav­en la pista esportiva que hi ha davant l’habitatge familiar i es relacionav­en amb altres nens de la seva edat, van deixar també de trepitjar el carrer. Ells també creien o els feien creure que el petit Caleb estava adormit i es despertari­a en algun moment.

Serà difícil que la Dgaia, responsabl­e dels menors, torni amb rapidesa la tutela als pares. La batalla legal sembla complicada, però l’advocat de Bruce i Schrell Hopkins, Christian Salvador, ja ha començat a fer gestions per fer-ho possible. Ahir va contactar amb el centre d’acolliment de menors Mas Garriga de Juià (Gironès) perquè els pares puguin concertar una primera vista amb els seus fills.

La trobada es podria produir dilluns o dimarts de la setmana

PRIMERS TRÀMITS L’advocat de la família inicia les gestions per rescatar la custòdia DIFICULTAT AFEGIDA Els Hopkins no havien tramitat mai el permís de residència dels nois

que ve amb presència dels psicòlegs i profession­als que durant aquest temps han atès els dos nois. El que sí que podien fer aquest cap de setmana els pares és posar-se en contacte telefònic amb els seus fills. La primera trucada s’hauria pogut produir ahir a la tarda.

A partir d’aquí, els psicòlegs hauran de prendre declaració a Bruce i Schrell Hopkins i els seus fills, per separat, per analitzar si és convenient que tornin a viure sota el mateix sostre. Segons va explicar Salvador, els exàmens psiquiàtri­cs que es van fer als pares el dia que van ser detinguts no constaten “cap tipus de patologia psiquiàtri­ca objectivab­le”.

Un altre fet que encara pot fer més difícil, si fos possible, que puguin recuperar la tutela dels seus fills és la situació irregular amb què estan al país, ja que no havien tramitat mai permís de residència. Per aquesta raó, la Policia Nacional els va incoar aquest dijous un expedient d’expulsió del país. Paradoxalm­ent, el jutge els va imposar com a mesura cautelar la prohibició de sortir del territori nacional, com a mínim fins que es coneguin els resultats toxicològi­cs de l’autòpsia.

Pel que fa al nen mort, els Hopkins es posaran en contacte amb el consolat americà per decidir si l’incineren, enterren o repatrien cap al seu país natal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain