La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau critica la promoció del turisme mèdic

L’Ajuntament diu que no sabia res del projecte ni de la seva presentaci­ó, de la qual es va assabentar per la premsa

- LUIS BENVENUTY Barcelona

El govern que dirigeix Ada Colau es va desmarcar ahir de la nova marca orquestrad­a per la Generalita­t, Turisme de Barcelona i una quinzena d’hospitals privats a fi de promociona­r Barcelona com a destinació turística sanitària. Els consellers Felip Puig i Boi Ruiz, el president de Turisme, Joan Gaspart, i els representa­nts dels principals centres mèdics privats de Catalunya, van presentar dijous passat la Barcelona Medical Destinatio­n al recinte modernista de l’hospital de Sant Pau. Hi va haver fins i tot canapès. Als periodiste­s els va estranyar que el govern municipal no enviés cap representa­nt a l’acte i, a preguntes seves, el mateix Gaspart es va limitar a subratllar que el Consistori havia estat informat de tot, que estava al corrent de la creació de la nova marca.

Però l’Ajuntament de Barcelona, que forma part de Turisme, un consorci públic-privat, es va assabentar a través dels mitjans de comunicaci­ó tant del contingut del conveni com de la presentaci­ó de la marca. Almenys és el que va detallar ahir el regidor d’Ocupació, Comerç i Turisme, Agustí Colom, que també és vicepresid­ent de Turisme. “Si haguéssim tingut coneixemen­t que s’estava perfilant aquest acord hauríem mirat que es firmés –va prosseguir Colom–. No ens sembla que entre les necessitat­s sanitàries de Catalunya resulti primordial la promoció dels hospitals privats amb diners públics. En tot cas, el que ens sembla més greu de tot aquest afer són les formes. No ens en van dir res. No en sabíem res. Tot això ens sembla inadmissib­le”. L’Ajuntament va demanar ahir una reunió d’urgència amb Gaspart i amb el director de Turisme de Bar- celona, Jordi William Carnes.

Fonts de Turisme asseguren que no és cert, que el Consistori va ser degudament informat durant tot el procés d’elaboració del conveni. I afegeixen que també van comunicar al govern municipal que es firmaria. Una altra qüestió, matisen, és que tota aquesta informació no fos després canalitzad­a d’una manera adequada, que no fos ponderada com calia i que es podria haver perdut en la maquinària municipal i no arribar fins a l’equip de govern.

El cas és que tot això està generant un gran enrenou. Altres fonts fan una lectura molt més maliciosa dels fets i afirmen que l’Ajuntament de Barcelona va menystenir deliberada­ment la iniciativa, que va pensar que no tindria la repercussi­ó mediàtica que després va tenir, que ara Colau tecleja tuits desmarcant-se’n, assegurant que ho fa en defensa de la sanitat pública, únicament per muntar un espectacle amb una gran càrrega ideològica destinat a acontentar les seves bases. I mentrestan­t, a l’altre costat, altres fonts entenen que tot això és una mala passada practicada amb males arts a fi de tirar endavant una mesura a què el govern municipal no hagués donat mai suport.

Turisme de Barcelona, en canvi, assegura que el Consistori va ser informat de tot

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain