La Vanguardia (Català-1ª edició)

Demandes a 4 municipis per la imatge del Rei

- BARCELONA Efe

La Delegació del Govern a Catalunya ha presentat demandes judicials contra els ajuntament­s de Barcelona, Badalona, Vacarisses i Torredemba­rra per qüestions relacionad­es amb la imatge del Rei a les sales de plens municipals. En el cas de Sant Vicenç dels Horts, la Delegació del Govern va fer un requerimen­t per la ubica- ció de la imatge del monarca, que va ser complerta el 15 d’abril passat, quan el líder d’ERC, Oriol Junqueras, encara n’era l’alcalde.

Amb aquestes accions, la Delegació del Govern a Catalunya vol fer complir la normativa que obliga que l’efígie o la imatge del Rei estigui ubicada en un “lloc preferent” al saló de sessions. L’última demanda de la Delegació del Govern la va tramitar l’Advocat de l’Estat en contra que el retrat del Rei Felip VI a la sala de plens de Torredemba­rra tingui la mida d’una foto de carnet, davant la qual cosa el jutjat número 2 de Tarragona ha obert diligèncie­s. Des del 29 d’octubre passat, a l’esmentada sala de plens, les fotos del Rei i del president en funcions de la Generalita­t, Artur Mas, lluen a una mida de fotografia de carnet.

El canvi de la mida dels retrats obeeix a una moció presentada per la CUP l’1 d’agost passat i que es va aprovar amb els vots d’Alternativ­a Baix Gaià, ERC i CDC, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PP, UDC i C’s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain