La Vanguardia (Català-1ª edició)

El fiscal demana que imputin Neymar

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

La Fiscalia va demanar ahir que siguin citats a declarar com a investigat­s –nova denominaci­ó de la situació d’imputat– el jugador del Barça Neymar, el president del club, Josep Maria Bartomeu, i el seu predecesso­r en el càrrec, Sandro Rosell, tots per presumptes delictes d’estafa i corrupció entre particular­s. La petició del fiscal José Perals és conseqüènc­ia de l’admissió a tràmit de la querella presentada per l’empresa de representa­ció de futboliste­s DIS-Esportes e Organizaça­o de Eventos, perquè es considera perjudicad­a en l’operació de fitxatge del davanter brasiler pel FC Barcelona.

Aquesta querella, que va ser la segona formalitza­da amb relació al fitxatge de Neymar, s’està tramitant al jutjat central número 5 de l’Audiència Nacional, el titular de la qual, José de la Mata, la va admetre al juny. El magistrat va considerar que el Barça podria haver aconseguit els drets sobre el jugador “fora de la competènci­a normal” i per un valor “inferior al del mercat”.

Es va presentar recurs contra l’admissió de la querella i la Sala Penal de l’Audiència va confirmar el criteri del jutge. Ara, si es duen a terme les peticions del fiscal, a més de Neymar, Bartomeu i Rosell, hauran de declarar el pare del jugador, Neymar da Silva; el president del Santos, Odilio Rodríguez, i el seu predecesso­r en aquest càrrec, Álvaro de Oliveira. D’altra banda, també haurien de presentar declaració els representa­nts respectius del Barça i del Santos, ja que la Fiscalia considera que poden tenir responsabi­litats com a persones jurídiques.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain