La Vanguardia (Català-1ª edició)

I de sobte, el Granada

Després de la tensió dels derbis, el Barça vol recuperar la bona via a la Lliga

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

De sobte, el Granada. De sobte, un partit normal de Lliga. De cop i volta, un matx que s’ha de guanyar sí o sí per no lamentar després una fuga estúpida de punts. Després de la supina tensió dels derbis, amb sancions, declaracio­ns i missatges a les xarxes socials pel mig, el Barcelona rep un equip que lluita per no baixar a Segona i que arriba al Camp Nou disposat a aprofitar una possible relaxació blaugrana. Després d’una pujada emocional és normal que baixin les pulsacions. Per aquí voldria treure’n profit el quadre andalús. El que passa és que els últims temps el Barça ja ha anat esgotant la quota de regals. Després de guanyar només un partit dels seus quatre últims a la Lliga (el del Betis) els homes de Luis Enrique farien bé d’aparcar durant unes hores les batalles amb l’Espanyol i centrar-se totalment a obtenir el triomf. De passada, podrien pressionar una mica l’Atlètic, que juga demà a Vigo. Acaba la primera volta per als rivals, però no per añ Barcelona, al qual li queda el partit pendent de Gijón. Tot i això, el campió no es pot permetre més relliscade­s. Això és el que va intentar transmetre ahir Luis Enrique.

L’entrenador asturià, tan loquaç dimarts a la prèvia del partit contra l’Espanyol, es va mostrar com un frontó. Amb respostes curtes i evasives va passar de puntetes pels assumptes polèmics. Ni tan sols va voler confirmar si dilluns serà a la gala de la FIFA, cita en la qual és candidat a millor entrenador (Guardiola ja ha dit que no hi anirà). En la seva ment, va assegurar, només hi ha el Granada. “Penso en aquest partit, és l’únic que m’interessa”; “miro el present, el present és el Granada, la millor manera de rebaixar la tensió és no parlar del derbi”; “objectiu Granada. Objectiu tres punts. Objectiu tornar a guanyar a casa i continuar en la bona línia”. Aquests són alguns dels exemples de respostes de Luis Enrique quan li van preguntar per altes temes.

Això sí, l’asturià va insistir a avisar els seus futboliste­s. “Quan hi ha un component emocional alt pot ser que el se- güent partit et pugui afectar en el sentit que pensis que no fa falta mantenir la tensió. Però el Granada és un rival molt perillós i nosaltres li hem donar molta importànci­a”.

Per Luis Enrique el rival és molt fort defensivam­ent i té verí en les transicion­s “perquè Rochina, Peñaranda i Success, els seus tres homes de dalt, són forts físicament i van molt bé a l’espai”. Peñaranda té 18 anys i Success, 20, en la que és la davantera més jove de la Lliga.

El Barça necessitar­à cames fresques i això avui no suposarà un problema, ja que Luis Enrique té a la seva disposició 24 futboliste­s (només és baixa Rafinha), ja que recupera Sergi Roberto. Des d’aquest prisma serà un dia probableme­nt propici per a les rotacions.

No seria estrany que a l’onze inicial hi haguessin homes com Aleix Vidal, Bartra, Mathieu i Rakitic, que va ser suplent dimecres. El trident és gairebé innegociab­le i més tenint en compte que Suárez descansarà a la Copa per sanció.

“Sense Arda ni Aleix l’equip ha donat una gran resposta aquests mesos. Ara ells ja estan en la dinàmica de grup i s’han de guanyar el lloc, com els altres. Ara puc escollir, serà pitjor per als jugadors que per a mi. Pujarà el nivell de competènci­a”, va raonar Luis Enrique.

El Granada no ha puntuat mai en la seva història al Camp Nou (21 derrotes). Està a les mans del Barcelona que la història no canviï.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Luis Enrique, amb ulleres de sol, durant l’entrenamen­t d’ahir
LLIBERT TEIXIDÓ Luis Enrique, amb ulleres de sol, durant l’entrenamen­t d’ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain