La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gestió de l’adrenalina

- NOMÉS FUTBOL JORDI COSTA

HUMANS. Després del punt àlgid de motivació que el Mundial de Clubs va suposar per al Barça, era previsible –i comprensib­le– que la tensió caigués després de l’aturada nadalenca. Un partit sense fluïdesa contra el Betis, que només va poder encarrilar arran d’un penal inexistent, i una primera part de baixa intensitat a Cornellà, que va ser penalitzad­a amb l’empat malgrat la millora després del descans. En canvi, i just com a conseqüènc­ia de la mala digestió del derbi de Lliga, el Barça va sortir hiperexcit­at al partit de Copa. I això tampoc no li convé, perquè l’excés d’ímpetu provoca pèrdua de precisió, excessiva verticalit­at i falta de control de la situació. Només Iniesta va calibrar bé el terme mitjà de revolucion­s que demanava la situació.

La falta d’estímuls immediats –títols o partits grans– de l’inici d’any fan que el Barça visqui en una muntanya russa d’adrenalina: massa o massa poca. Luis Enrique ha d’estabilitz­ar la motivació dels seus. Saltar al camp pensant que els partits es guanyen caminant és arriscar-se a una nova fuita de punts que el Barça, a la llarga, no es pot permetre.

LA MILI D’ARDA. De la seva qualitat ningú no en dubta, però el seu debut va confirmar el que costa adaptar-se al llenguatge del Barça, sobretot si ets migcampist­a. A la primera part se’l va veure tan voluntarió­s com perdut, fins al punt que diversos companys li van donar indicacion­s posicional­s. Després del descans, quan el Barça va ser més acadèmic, va millorar. Arda genera il·lusió perquè és l’únic reforç significat­iu respecte de la temporada passada, però necessita temps.

PEÑARANDA. El jove veneçolà és el principal perill del Granada, per la seva eficàcia –4 gols en 7 partits de Lliga– i atreviment. Amb el veloç Success formen una davantera interessan­t. Tot i això, la falta de qualitat al mig del camp i els dubtes al darrere –Sandoval ha canviat a defensa de 5 sent el segon equip més golejat– redueixen l’amenaça si el Barça aconseguei­x impedir els seus contraatac­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain