La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pista de sortida per a Zidane

El nou tècnic recupera Isco i manté els tres de dalt contra el Deportivo

- CARLOS NOVO

Com un nen amb sabates noves. Així es va mostrar Zinédine Zidane a la roda de premsa abans de debutar com a entrenador del primer equip al Bernabeu contra un Deportivo a l’alça que fa poques setmanes ja va ser capaç d’empatar al Camp Nou. Amb la sortida de Rafa Benítez no només Zidane, sinó tot el madridisme, respira il·lusió. Les cares d’alegria han tornat als jugadors i l’estadi presentarà un ple, cos que no passava des del clàssic en una temporada amb unes mitjanes d’assistènci­a que baixaven partit rere partit i ja se situaven en poc més de 60.000, tres quarts de l’entrada.

Ara el canvi d’humor s’haurà de plasmar al terreny de joc, qüestió de què Zidane va oferir tan poques pistes com a la seva primera roda de premsa, la de la presentaci­ó, dimarts. Després de tres dies d’entrenamen­ts el fran- cès va fer l’efecte que la vida li somriu, tot és meravellós, l’equip és el millor dels possibles i, si hi havia hagut algun problema, ja és aigua passada.

Si el nou entrenador va transmetre cap missatge esportiu va ser que es tracta de tenir els jugadors contents, perquè, de la seva feina i profession­alitat, no se’n dubta: “He vist un equip molt per la feina i molt concentrat que vol fer les coses bé. Ens hem entrenat molt bé i la línia és aquesta. Volem que arribi el partit”.

D’entrada, Zidane comença complint el primer manament de tot entrenador que té Florentino com a president: la davantera titular no es toca. Va tornar a repetir que jugaran segur, “això queda clar”, i ara només es tracta d’encertar els altres vuit. En l’única cosa en què va sortir una mica del guió va ser quan va afirmar que els tres de dalt també s’han de comprometr­e en tasques defensives “quan no es té la pilota”, però no és una novetat; ja

CRISTIANO I LA POSICIÓ “Jugarà a la banda; li diré poques coses: el que vull és que estigui a gust”, diu Zidane

era una frase usual amb Rafa Benítez i, fins i tot, amb Carlo Ancelotti. Per si de cas, Zinédine Zidane també va dir que “la millor manera per no haver de defensar és tenir la pilota, i treballare­m perquè sigui així”.

Tenint en compte la poca cosa que s’ha vist als entrenamen­ts, la gran novetat de l’onze serà la tornada d’Isco, que amb prou feines ha jugat l’últim mes, postergat de

L’ESTRATÈGIA DEL FRANCÈS “La millor manera per no haver de defensar és tenir la pilota, i ho treballare­m”

manera incomprens­ible per Benítez. Si és així, qui pagarà els plats trencats serà James, en baixa forma des de fa setmanes.

A diferència de Benítez, que en la seva primera roda de premsa no va saber com lloar prou Cristiano, Zidane es va dedicar a tirar floretes a tota la plantilla. En aquest punt també va complir el guió, i els elogis més grans els va dedicar al crac portuguès. Quan se li va preguntar si jugaria enganxat a una banda (com prefereix el jugador, o més d’home d’àrea, com volia Benítez), la seva resposta va aclarir tots els dubtes: “Jugarà a la banda, com sigui. A Cristiano li diré poques coses. Els seus números parlen per ell, i el que vull és que estigui content i a gust, i la resta ho tirarem endavant”. “Que si xuta les faltes? Esclar que sí”, va continuar.

Pel que fa a la possible sortida del club del portuguès aquest estiu amb rumb al PSG, una cosa amb què la premsa francesa ha especulat molt, també va ser clar: “Cristiano és més que intransfer­ible. És l’ànima d’aquest equip, del madridisme. Mentre jo sigui aquí, no marxarà”.

La primera decisió de Zidane de cara al partit d’avui va ser molt del gust dels jugadors. El nou tècnic no els va concentrar ahir, cosa que sí que feien amb freqüència amb Rafa Benítez. No hi va haver gaires canvis, però, en la convocatòr­ia. En van quedar fora Arbeloa, Txérixev i Nacho. Aquest últim sí que era molt del grat de Benítez, però també és veritat que Varane es va passar moltes setmanes lesionat. Varane va ser fitxat al seu dia per recomanaci­ó de Zidane, aleshores només assessor personal de Florentino Pérez.

 ?? GERARD JULIEN / AFP ?? Zinédine Zidane (al centre) a l’entrenamen­t d’ahir del Reial Madrid
GERARD JULIEN / AFP Zinédine Zidane (al centre) a l’entrenamen­t d’ahir del Reial Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain