La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barreda s’acomiada

Una avaria de l’Honda frustra el sisè Dakar del castellone­nc

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Un altre cop Uyuni es va interposar en el camí de Joan Barreda al Dakar. Com fa un any en aquella dantesca jornada de fred i pluja al salar bolivià, ahir el pilot de Torreblanc­a va tornar a acomiadar-se del seu primer triomf al ral·li per una avaria al motor de la seva Honda CRF450 Ral·li a l’etapa que vorejava el llac salat. Barreda es va aturar al quilòmetre 203 dels 542 de l’especial, quan era 4t del dia. Va estar aturat una hora i quart, esperant que l’assistís el seu company Paolo Ceci, qui el va acabar remolcant.

“No crec que sigui un paio amb gaire sort; al Dakar 2015 vaig tenir molt mala fortuna a l’etapa d’Uyuni”, recordava Barreda a La Vanguardia abans d’anar cap a Buenos Aires, convençut que aquest, el seu sisè Dakar, podria ser el seu any. La mala sort va tornar a visitar-lo en forma d’avaria –pel que sembla, electrònic­a, com als seus col·legues de l’F-1–, però aquest cop sense l’atenuant de la pluja i la sal que va acabar frustrant el seu primer tuareg.

Encara que no sempre es poden atribuir els desastres a la deessa fortuna. Posar a fons l’Honda –una moto encara immadura tècnicamen­t en comparació amb les KTM– i excedir repetidame­nt els límits de velocitat –fet que li va costar dues sancions– pot tenir conseqüènc­ies per a la mecànica. Barre-

Com el 2015, a Uyuni, Barreda va trencar la moto, va haver de ser remolcat i va perdre més de dues hores

da, que era 4t a la general (a 2m27s de l’encara líder Gonçalves), després de rebre l’ajuda de Ceci va reprendre la cursa i va passar pel cinquè control a 1h32m del portuguès, al lloc 111... Però al quilòmetre 250 va tornar aturar-se i va reaparèixe­r al quilòmetre 302 remolcat per Ceci. Al tancament d’aquesta edició no hi havia constància que hagués passat pel WP6, a mig recorregut.

La 6a etapa, la més llarga del ral·li, va provocar les baixes del portuguès Rubén Faría (Husqvarna), que era el 7è de la general, per un trencament de canell, i la de l’eslovac Ivan Jakes (KTM), que era 11è. Dos buits que beneficien la flota catalana que sotja el top ten. Jordi Viladoms (KTM) va acabar 10è i puja del 22è el 17è; Joan Pedrero (Sherco) és ara el millor espanyol, 10è, amb el seu 11è d’ahir; el segueixen Txomin Arana (Husqvarna), 11è; Gerard Farrés (KTM), 15è, i Laia Sanz (KTM), 16a després del 15è d’ahir.

En cotxes, en un altre festival Peugeot, Loeb va cedir el lideratge a Peterhanse­l perquè va perdre 8m15s amb Monsieur Dakar, que va guanyar la seva segona etapa, amb 17s sobre Sainz, i la 34a de la seva trajectòri­a. Nani Roma continua la remuntada: va ser 6è ahir i puja al 13è de la general.

UN ALTRE FIASCO D’HONDA

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain