La Vanguardia (Català-1ª edició)

La banca tindrà 10 dies per avisar dels canvis de comissió en caixers

- MADRID Europa Press

Els bancs tindran deu dies per avisar el Banc d’Espanya si trenquen algun dels pactes assolits sobre les comissions que aplicaran als clients d’altres entitats per poder treure diners en efectiu dels seus caixers automàtics. També hauran de fer el mateix si revisen la taxa fixada de forma unilateral davant l’absència d’acords. Així consta en el projecte de circular del Banc d’Espanya sobre informació de les comissions per retirades d’efectiu als caixers, el procés de consulta del qual va finalitzar ahir.

Des del 21 de desembre, l’organisme liderat per Luis María Linde ha recollit l’opinió de totes les parts interessad­es i després de finalitzar el termini de consulta posarà en marxa el procés habitual d’aprovació de circulars.

Segons la nova llei, el banc propietari del terminal no podrà cobrar des d’aquest any una comissió directamen­t al client, però sí a l’entitat emissora de la targeta. Val a dir que, després de mesos de negociacio­ns, la majoria de les entitats van pactar les comissions que es cobraran entre si des d’aquest mes i que després han decidit traslladar-ho tot, una part o res als seus clients segons determinad­es condicions. Així doncs, Banco Santander, BBVA i CaixaBank s’han desmarcat de la resta del sector i han decidit cobrar als no clients per treure diners dels seus caixers.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain