La Vanguardia (Català-1ª edició)

El TSJC retorna cautelarme­nt a Fepime els drets de representa­ció

- BARCELONA Redacció

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat el recurs de Fepime i li ha retornat almenys temporalme­nt els drets de representa­tivitat que la Conselleri­a d’Empresa i Ocupació li va retirar fa uns mesos. Fepime és la patronal de pimes adscrita a Foment del Treball, la representa­tivitat de la qual ha estat qüestionad­a per Pimec, en un episodi més de la guerra que últimament han reavivat les dues principals patronals catalanes.

La decisió del TSJC, avançada pel diari Ara, és una primera victòria per a Foment. De moment, és només una mesura cautelar fins que els tribunals adoptin una decisió sobre la qüestió de fons, que és si Fepime reuneix o no la condició d’entitat més representa­tiva. Això li dóna dret a participar en tots els organismes en els quals són presents els agents socials, com el SOC, el Tribunal Laboral i el Ctesc.

La Generalita­t va retirar fa uns mesos a Fepime la condició d’entitat més representa­tiva i a més va anunciar una revisió dels percentatg­es de representa­ció que tenen Foment i Pimec en els organismes socials. El departamen­t que dirigeix Felip Puig va arribar a exigir l’elaboració de forma gairebé immediata d’un cens de les empreses afiliades a les dues patronals. No obstant això, va haver de paralitzar aquesta mesura davant les protestes de Foment.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain