La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS ACTORS QUE MÉS HAN INTERPRETA­T TARZAN

-

Elmo Lincoln

Aquest actor nord-americà va donar vida al primer Tarzan de la història del cinema. El 1918 va protagonit­zar la pel·lícula muda Tarzán de los mo

nos, i la indústria el triar per a les seves dues seqüeles. La seva contribuci­ó al món del cinema va atorgar a aquest actor una estrella al passeig de la fama de Hollywood.

Frank Merrill

Contractat com a doble de Lincoln a la primera pel·lícula de Tarzan, aquest actor de Califòrnia, també policia i gimnasta olímpic, va aconseguir interpreta­r tres vegades l’heroi de la selva en el serial cinematogr­àfic sonor Tarzan el Tigre (1929). Merrill va ser el primer que va doblar el crit gutural de la victòria de Tarzan.

Johnny Weissmulle­r

Aquest nedador olímpic d’origen hongarès va interpreta­r l’home mico d’Edgar Rice Burrough en dotze pel·lícules durant les dècades del 1930 i el 1940. La seva interpreta­ció de Tarzan ha estat la més reconeguda en la indústria del cinema i el seu mític “crit de la victòria” és el més conegut i utilitzat en els films posteriors .

Lex Barker

Va arribar a la fama amb Tarzan

i la font màgica (1949) i el cos atlètic i els cabells rossos li van assegurar protagonit­zar les quatre seqüeles posteriors. Després de l’èxit de Tarzan, Barker, incapaç d’aconseguir papers a Amèrica, va ser reconegut en el cinema europeu amb el mític paper de promès d’Anita Ekberg a La dolce vita (1960).

Gordon Scott

Fitxat per un caçatalent­s mentre treballava com a porter a Las Vegas, Scott va donar vida a Tarzan en cinc pel·lícules i tres episodis pilot per a televisió. A causa de la por de ser encasellat únicament com a Tarzan, va viatjar a Itàlia per donar vida a la pantalla a herois grecs o romans, entre els quals Hèrcules.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain