La Vanguardia (Català-1ª edició)

LA MISSA DELS GUAPOS

-

Aquesta ubicació mundana, sorollosa i capitalist­a, tabolaire i lasciva, li ha permès a St. Patrick’s Cathedral trencar tendència. Si l’arxidiòces­i de Nova York ha tancat desenes d’esglésies per falta d’assistènci­a, aquesta basílica del carrer Mulberry registra plens almenys a una missa: els diumenges a les set del vespre.

Sorprèn aquesta massiva concurrènc­ia a hora tardana. Encara xoca més observar una altra diferència. Als bancs predomina la gent jove, d’entre els 20 i els 40 anys. Vesteixen que semblen sortits de les boutiques de l’entorn. Els quatre que passen el caixonet d’almoines s’han escapat d’un anunci de cosmètics o de la passarel·la. Diuen que és la congregaci­ó sexi. La dels guapos.

Tot va començar el 2009. El pare Jonathan Morris, destinat en l’actualitat al Bronx, va instaurar aquest servei nocturn per la demografia del barri i l’estil de vida de nombrosos residents. Va pensar que podien dormir fins tard els excessos del dissabte, gaudir d’un brunch mandrós i rematar el diumenge amb una missa redemptora. Va funcionar.

El seu successor, monsenyor Donald Sakano, va acollir la idea amb ímpetu. Les homilies les puntua amb referèncie­s a la cultura pop.

Després de la benedicció de comiat, va cap a la porta i saluda els assistents. –No t’havia vist per aquí... –És la primera vegada. –Espero que tornis. Fora, uns parlen i decideixen anar a fer una copa. Se’n van al Fanelli, un altre temple històric i laic on el feligrès ocasional ja havia conreat el ritu cerveser.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain