La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘NO HAY NICHO PA’TANTA GENTE’

-

Com repeteix la tornada de la cançó a ritme de salsa: “No hay cama pa’tanta gente”.

L’expert guia de la vella catedral de Sant Patrici només canvia una paraula, nínxol per llit, durant “la visita a les catacumbes”.

Encara que la basílica disposa de cementiri a l’exterior, les normes impedeixen de fer enterramen­ts (perill de contaminac­ió de l’aqüífer i altres afers sanitaris, informa) en terrenys reciclats o nous.

Manhattan ha quedat petita per a tants pretendent­s a gaudir la perpetuïta­t dins dels seus límits. Però en aquest temple han trobat la solució. Estan adaptant l’extensió subterràni­a per acollir un ampli recinte compartime­n- tat–en diuen columbariu­m– on dipositar les cendres. A 3.000 dòlars “l’aparcament”.

Davant les reticèncie­s cristianes a la incineraci­ó, el fullet publicitar­i subratlla l’aprovació vaticana. Remarca, com a manera d’assolir la plena tranquil·litat, la cura amb què s’ha de fer la crema i el dipòsit de l’urna “en un lloc sagrat”.

Malgrat que l’opuscle no ho indica, potser per excessivam­ent terrenal, reposar en aquest lloc aporta un cert sentit llegendari –en aquesta zona lluitaven els gangs de Nova York–, cinematogr­àfic –en aquesta basílica es van rodar escenes d’El Padrí– i de modernitat: al costat del Soho.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain