La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’accident de Muriel Casals reobre el debat sobre les bicicletes

La diputada de Junts pel Sí està ingressada a l’UCI

- MAYKA NAVARRO Barcelona

La diputada de Junts pel Sí Muriel Casals està ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Clínic des de dissabte, després que un ciclista l’atropellés a Barcelona quan creuava un pas de vianants a la confluènci­a del carrer Urgell amb Provença. La col·lisió es va produir a dos quarts de vuit del vespre. La Unitat d’Accidents de la Guàrdia Urbana de Barcelona es va fer càrrec de la investigac­ió, i esperen poder prendre declaració a la diputada, que està sedada, encara que no es tem per la seva vida. El ciclista, un jove que també es va precipitar a terra però no va resultar ferit, es va aturar a auxiliar la dona i ja va prestar declaració. Com a conseqüènc­ia de l’accident, Casals va patir un traumatism­e cranioence­fàlic amb un hematoma subdural que va requerir drenatge quirúrgic i també pateix una fractura de pelvis que no ha comportat cap complicaci­ó.

L’estat de la també expresiden­ta d’Òmnium Cultural, de 70 anys, és estable dins de la gravetat. Després del sinistre, Casals va quedar atordida, però no va perdre el coneixemen­t en cap moment, segons van ex- plicar a La Vanguardia fonts de la investigac­ió. L’atestat de l’accident no ha acabat encara, i faltaria a més l’informe tècnic elaborat per la patrulla actuant per determinar si va ser la vianant o el ciclista qui no va respectar els senyals del semàfor. La diputada i la seva família van demanar el “màxim respecte” per la seva intimitat, i van afirmar que informaran de qualsevol novetat sobre el seu estat de salut en els propers dies.

Els missatges d’ànim i suport del món polític cap a la diputada de Junts pel Sí i expresiden­ta d’Òmnium Cultural no es van fer esperar. Així, el titular d’Exteriors del Govern català, Raül Romeva, es va mostrar “consternat” per l’accident i va tuitejar: “Molts ànims i una abraçada ben forta a tota la família; et necessitem i t’esperem aviat”. També Toni Comín, al capdavant de Salut:

Casals està ingressada a l’hospital Clínic amb un traumatism­e cranioence­fàlic i una fractura de pelvis

“Tot el suport a l’amiga Muriel Casals. És una dona forta i esperem que es recuperi aviat. Està en mans d’uns excel·lents profession­als”. La portaveu del Govern, Neus Munté, es va confessar “entristida” pels fets i va traslladar suport i afecte a Casals i “tota la confiança” a l’equip mèdic que l’atén. Santi Vila, al capdavant de Cultura, va enviar “una forta abraçada i molts ànims” a Casals: “Recupera’t aviat, que et necessitem!”.

Al seu torn, la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, li va desitjar que es recuperi “tan aviat com sigui possible”. I va expressar el mateix Miquel Iceta, líder dels socialiste­s catalans, que espera també que Casals pugui refer-se “aviat”. “Molt per sobre de la discrepànc­ia política, les persones”, va tuitejar Xavier García Albiol, del PP català. També Lluís Rabell li va desitjar “una ràpida recuperaci­ó”.

I en la mateixa línia, Jordi Sànchez, president de l’ANC, va escriure: “Ànims i molta força per superar ràpidament i bé les conseqüènc­ies de l’atropellam­ent. Et necessitem!”. I Jordi Cuixart, que ara lidera Òmnium Cultural, va escriure: “Dona forta i valenta com poques, ara en mans de brillants profession­als. Confiança plena en una bona recuperaci­ó, endavant.”

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Casals va ser atropellad­a quan travessava un pas de vianants a la confluènci­a del carrer Urgell amb Provença
INMA SAINZ DE BARANDA Casals va ser atropellad­a quan travessava un pas de vianants a la confluènci­a del carrer Urgell amb Provença

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain