La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gràcia per a l’homicida francesa maltractad­a

- RAFAEL POCH París (Correspons­al)

El president François Hollande ha atorgat una reducció de pena a Jacqueline Sauvage, la dona de 68 anys condemnada a deu anys per haver matat el marit amb tres trets de fusell per l’esquena.

Sense ser un indult, la reducció de pena per gràcia presidenci­al acordada, que va ser anunciada ahir a la tarda per l’Elisi (dos anys i quatre mesos), permetrà la ràpida excarcerac­ió de la dona en favor de la qual s’havia generat un gran clamor popular a França. La gràcia presidenci­al, que no qüestiona el veredicte de culpabilit­at per homicidi dictat contra ella en dos judicis, tots dos amb presència de jurat popular, elimina a més l’anomenat “període de seguretat” que impedeix l’accés a la llibertat provisiona­l per als condemnats a deu anys o més. “Davant una situació humana excepciona­l, el president ha volgut fer possible que la senyora Sauvage torni amb la seva família en el termini més curt possible”, assenyalav­a la nota de l’Elisi.

Jacqueline Sauvage i la seva família van ser objecte durant dècades de maltractam­ents per part del pare, persona descrita com “violenta, alcohòlica i grollera” per veïns i companys de feina. Alguna de les seves tres filles va declarar haver estat violada i el fill mascle es va suïcidar la vigília de l’assassinat. Tot i això, el marit mai no va ser denunciat. Condemnada a deu anys en un judici apel·lat al desembre, Sauvage podria haver sortit de la presó el 2017, després de més de tres anys, però el seu cas es va convertir en símbol de les dones maltractad­es. Més de 400.000 persones van firmar una petició d’indult. Hollande va rebre les tres filles de Sauvage i les seves advocades divendres passat a l’Elisi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain