La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les princeses Victòria i Sofia de Suècia passegen embaràs

La reina aconsella a les princeses que baixin la intensitat de la seva activitat social

- GLORIA MORENO

Ja falta menys perquè Suècia gaudeixi de ple del baby boom que viu la seva família reial. Les princeses Victòria (38) i Sofia (31) es troben a l’últim trimestre del seu embaràs. La primera, que a més de ser la primogènit­a dels reis és l’hereva al tron, surt de comptes al març; i Sofia, que va entrar a la cort fa només set mesos, quan es va casar amb el príncep Carles Felip, espera un nadó a l’abril.

En aquestes últimes setmanes, totes dues, o, més ben dit, les se- ves panxes, han monopolitz­at totes les mirades en els actes públics als quals han assistit. I és que l’embaràs no ha estat un inconvenie­nt per a cap de les dues a l’hora de continuar amb la seva agenda oficial. És més, últimament totes dues s’estan mostrant molt actives malgrat el seu avançat estat de gestació.

Aquest dimecres, per exemple, van protagonit­zar dos actes per separat en honor a les víctimes de l’Holocaust. Victòria va anar com a convidada d’honor a l’Opera Reial d’Estocolm, al centre de la ciutat. Vestida amb un bonic vestit de color negre, se la va veure radiant, acariciant-se de tant en tant el ventre amb tendresa.

Sofia, per la seva banda, va participar en un servei religiós a la gran sinagoga de la capital sueca, i també va cridar l’atenció la prominent panxeta que sobresorti­a del seu abric.

Només dos dies abans, totes dues s’havien deixat veure, en plena forma i amb molt d’estil, en dos altres actes oficials. Acompanyad­a pel seu marit, Carles Felip de Suècia, Sofia va captar tots els flaixos a la Gala de l’Esport Suec, a la qual va assistir amb un elegant vestit blau. Victòria, en canvi, va participar en la xerrada d’un superviven­t de l’Holocaust en una escola de l’est de la ciutat. En el seu cas, les càmeres també van deixar constància del seu bon estat de salut i que l’embaràs li prova molt bé.

En el cas de l’hereva, la portaveu de la casa reial sueca ja ha deixat clar que la intenció de la princesa és continuar treballant fins a acostar-se al màxim possible a la data del part. Segons publicava fa uns dies el diari suec Expressen, aquesta setmana, de fet, substituei­x el rei, que està de

L’embaràs no és un inconvenie­nt per a cap de les dues a l’hora de continuar amb la seva agenda oficial

viatge privat a Mèxic. No és la primera vegada que l’hereva assumeix aquesta responsabi­litat, tot i que sí que crida l’atenció que ho hagi de fer quan li queden menys de dos mesos per donar a llum.

El cert és que, a finals d’any, la reina Sílvia va mostrar la seva preocupaci­ó pel ritme massa accelerat que portaven les dues princeses. “Haurien de prendre-s’ho amb més calma, em preocupa la seva salut”, va assenyalar en declaracio­ns la premsa.

La monarca, que al seu dia va estar embarassad­a tres vegades, va assegurar que mirava de fer-los-ho entendre a totes dues, sobretot en relació amb els viatges i al fet de trobar-se amb tanta gent, “ara que hi ha molts gèrmens circulant perquè són els mesos d’hivern”.

Pot ser que un dels motius de la inquietud de la reina fos el viatge que Sofia va fer a Sud-àfrica al setembre, quan encara estava en el primer trimestre del seu embaràs i la notícia ni tan sols s’havia donat a conèixer.

Fa poc es va saber que, en aquesta ocasió, la princesa va córrer perill quan uns manifestan­ts la van increpar, acostant-s’hi massa. La intervenci­ó del servei de seguretat de la casa reial va evitar que passés res més. Però l’episodi va servir de toc d’atenció. Des d’aleshores, Sofia no ha tornat a viatjar a Sud-àfrica, el país on desenvolup­a la seva activitat l’organitzac­ió humanitàri­a Project Playground que va fundar amb una amiga el 2010.

Pel que fa a la princesa Victòria, també va fer un viatge llarg a la tardor a Colòmbia i al Perú,

amb motiu d’una visita oficial als dos països. Amb tot, el 2016 tornarà a ser un any intens per a la família reial, que en aquests últims anys està experiment­ant una veritable expansió. Primer, el 2012, va néixer Estela, la primogènit­a de la princesa Victòria i segona, només per darrere de la seva mare, en la línia de successió al tron. Al cap de dos anys, el 2014, va arribar Elionor, la primera filla de la princesa Magdalena, la tercera filla dels reis, que el juny de l’any passat va donar a llum el seu segon fill, Nicolau.

 ?? GTRESONLIN­E ?? Princeses embarassad­es. A la fotografia de l’esquerra, feta la setmana passada, apareix la princesa Sofia acompanyad­a pel seu marit, Carles Felip de Suècia, a la Gala de l’Esport Suec, a la qual va assistir amb un elegant vestit blau. A la dreta, una...
GTRESONLIN­E Princeses embarassad­es. A la fotografia de l’esquerra, feta la setmana passada, apareix la princesa Sofia acompanyad­a pel seu marit, Carles Felip de Suècia, a la Gala de l’Esport Suec, a la qual va assistir amb un elegant vestit blau. A la dreta, una...
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GTRESONLIN­E ??
GTRESONLIN­E

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain