La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un conductor ebri mata una jove

L’infractor, que està ingressat a l’hospital, havia tingut un altre accident hores abans perquè conduïa begut i havia fugit

- SÍLVIA OLLER

Un conductor sense carnet i que poques hores abans havia tingut un altre accident de trànsit i havia donat positiu en la prova d’alcoholèmi­a, va provocar divendres passat un sinistre mortal a la carretera C-65, al seu pas per Girona. A conseqüènc­ia del xoc, va morir una jove de 25 anys veïna de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). L’infractor, un home de 42 anys, va ingressar a l’hospital Josep Trueta de Girona, i al tancament d’aquesta edició estava estable a la unitat de cures intensives amb pronòstic reservat. Quan abandoni el centre hospitalar­i serà acusat de conduir sota els efectes de l’alcohol, d’homicidi imprudent i de trencament de les mesures cautelars.

El primer dels accidents en què es va veure implicat va tenir lloc divendres a la tarda a Llagostera (Gironès). El conductor, veí de Sant Feliu de Guíxols, va fugir, i els Mossos d’Esquadra el van intercepta­r en un control en aquest municipi. En la prova d’alcoholèmi­a que li van practicar va donar una taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, motiu pel qual els agents el van denunciar i van immobilit- zar-li el vehicle. Va ser un amic del conductor qui es va fer càrrec del seu company i el cotxe. Segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra, que investigue­n l’accident mortal, es dóna la circumstàn­cia que l’home conduïa amb el permís retirat per una infracció que havia comès feia temps.

Poques hores després, cap a les 11 de la nit, aquest mateix vehicle, conduït pel mateix home que havia tingut el primer accident, es va veure implicat en una col·lisió frontal amb un altre turisme que conduïa una jove en el punt quilomètri­c 29 de la C-65, a prop del polígon industrial Mas Xirgu de Girona. L’infractor va perdre el control del cotxe i va estar a punt de sortir de la via però va fer un brusc gir de volant i va envair el carril contrari, per on circulava correctame­nt la noia. Tot i que la jove va intentar esquivar el vehicle, no va poder evitar l’impacte frontal. Un tercer turisme també es va veure implicat en el xoc, però els dos ocupants en van resultar il·lesos.

Arran del xoc mortal, es va tallar la via en els dos sentits de la marxa durant dues hores i fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre vehicles de bombers i tres ambulàncie­s del Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques, que no van poder fer res per salvar la vida de la jove. El conductor que va provocar l’accident mortal declararà quan el seu estat de salut l’hi permeti davant els Mossos d’Esquadra i posteriorm­ent passarà a disposició judicial, on el jutge decidirà si ingressa a la presó o queda en llibertat.

La víctima mortal, una jove de 25 anys i veïna de Cornellà del Terri, no va poder esquivar el xoc

 ??  ?? Estat en què va quedar el cotxe que conduïa la noia després de l’accident
Estat en què va quedar el cotxe que conduïa la noia després de l’accident

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain