La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut per haver robat al metro amenaçant d’encomanar la sida

-

Brandava una xeringa que assegurava que estava infectada del virus de la sida i amenaçava així les víctimes, a qui obligava a donar-li tots els diners en metàl·lic que portessin. Aquest és el modus operandi d’un home de 46 anys i de nacionalit­at espanyola que ja ha entrat a la presó per haver robat presumptam­ent a almenys tres usuaris del metro de Barcelona, segons van informar ahir en un comunicat els Mossos d’Esquadra.

Els fets van tenir lloc durant els mesos d’octubre i novembre del 2015, quan els Mossos van tenir coneixemen­t que una persona presumptam­ent va cometre diversos atracament­s a usuaris del metro per robar diners en metàl·lic, sempre amb la mateixa manera de procedir: amenaçant les víctimes amb una xerin- ga amb què deia que els encomanari­a el virus de la sida si no col·laboraven, amb l’objectiu de prendre’ls el màxim de diners. Pel que sembla, així va arribar a perpetrar alguns robatoris. El presumpte lladre escollia deliberada­ment les víctimes i es decantava sobretot per persones grans amb menys possibilit­ats de fer front a l’amenaça i d’escapolir-se de l’assalt.

Almenys tres d’aquests roba- toris es van posar en coneixemen­t de la policia autonòmica i, arran d’això, la unitat d’investigac­ió de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolit­à dels Mossos, juntament amb el grup de delinqüènc­ia urbana de la comissaria de Sant Martí, van posar en marxa una investigac­ió que va culminar finalment el passat dia 21 de gener amb la identifica­ció, localitzac­ió i detenció del presumpte autor.

Concretame­nt el presumpte lladre va ser detingut a Sant Adrià de Besòs i va ser posat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Badalona, que en va decretar l’ingrés a la presó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain