La Vanguardia (Català-1ª edició)

El disseny emergent s’apropia de la 080

La Casa Llotja de Mar acull fins divendres 32 desfilades

- ISABEL CLARÓS Barcelona

La moda catalana és més viva que mai o, més ben dit, té més futur que mai. Encara que sembli una frase feta és la realitat del sector que des d’avui es mostra a tot el món a la 080 Barcelona Fashion, amb les tendències per a la pròxima temporada tardor-hivern. La Casa Llotja de Mar acollirà les 32 desfilades de la 17a edició, en la qual participen moltes marques i sobretot una gran quantitat d’emergents, que s’han anat consagrant edició rere edició.

És el cas de Manuel Bolaño, de Krizia Robustella o de Brain&Beast (Àngel Vilda) que s’han graduat a la 080, i que en aquesta ocasió no hi poden faltar. O de Justicia Ruano, Lebor Gabala, Oscarleon, Menchén Tomàs, Miquel Suay, Pablo Erroz o Edgar Carrascal, fidels a la passarel·la catalana des de fa diversos anys. Igual que Totón Comella (TCN) i Sita Murt, que van tornar després d’un breu èxode desfilant a Madrid. Debutaran Xavi Grados i Pau Esteve, que inaugurarà aquesta tarda la 080 al costat de Carlotaoms, la millor dissenya- dora emergent en l’última edició. I per descomptat també hi haurà dissenyado­rs de referència com Custo Barcelona, Celia Vela (la millor col·lecció de l’estiu), Miriam Ponsa i Txell Miras. Aquestes últimes, juntament amb Josep

Modafad, la plataforma dels nous talents de les escoles de moda, celebra la 40a edició

Abril (baixa en les desfilades), obriran demà una botiga conjunta al centre de Barcelona.

També hi desfilaran Punto Blanco, Escorpion, Naulover, Yerse, Wom&Now, Torras, Aldomartin­s, Lupo Barcelona, CND by Cóndor, Bóboli i les debutants Lyle &Scott i VM by La Siberia.

Tornant al talent emergent, aquesta 080 està de celebració, ja que Modafad, la plataforma dels nous dissenyado­rs sorgits de les escoles de moda, celebra la seva 40a edició. Serà la desfilada que tanqui la passarel·la catalana amb les propostes d’Enric Martí (de l’escola ESDI) i Samuel Alarcón (de l’Institut Català de la Moda). Ells van guanyar l’edició de juliol i ara presentara­n les seves col·leccions. A més Martí ha dissenyat la bossa oficial de la 080 i els 10 finalistes dissenyara­n els aparadors de 10 botigues del Born.

 ?? JORDI ROCA ?? Totón Comella i el seu equip traslladen els models de la col·lecció que presenten aquesta nit a la 080
JORDI ROCA Totón Comella i el seu equip traslladen els models de la col·lecció que presenten aquesta nit a la 080

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain