La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rialles abans de l’apocalipsi

Els humoristes Berto Romero, Goyo Jiménez, Yolanda Ramos i Agustín Jiménez interprete­n uns monòlegs sobre el fenomen zombi

- FRANCESC PUIG Barcelona

Els espectador­s de The walking dead no solen somriure gaire mentre veuen la sèrie perquè la tensió i la incertesa no donen temps per al relaxament. Quan falten dues setmanes per al retorn dels zombis més famosos de la televisió, la cadena Fox estrena Zomedy night, una producció de Minoria Absoluta. Se’n faran dues entregues, que s’emetran aquesta nit i dilluns vinent a les 23.05 hores, en què quatre humoristes intentaran arrencar uns quants somriures amb els seus monòlegs sobre el fenomen zombi abans que tornin en Rick i companyia.

Berto Romero, Goyo Jiménez, Yolanda Ramos i Agustín Jiménez es van reunir el novembre passat al teatre Principal de Barcelona, on es van gravar els monòlegs davant públic convidat. Goyo Jiménez i Agustín Jiménez són autèntics fans de la sèrie i del còmic, però no passa el mateix amb els altres dos actors. Goyo Jiménez va declarar: “Estic entusiasma­t d’unir els dos mons: el de la meva feina i el del que m’agrada”. Per ell, “els zombis estan de moda perquè és un tema apocalípti­c. Tenim una situació molt insegura, amb la crisi han sortit totes les carències del sistema i sembla que som al preàmbul del final del món”. El seu personatge preferit és en Rick –“ja tinc una edat per anar amb l’ordre establert”– i, a més, pensa que aquest personatge exemplific­a que “la gent que fa bé la seva feina només per fer-la bé és la que salva el món”. Pensa que una de les incongruèn­cies del món zombi es resumeix en la pregunta “Per què es fuig dels zombis si són tan lents?” i no entén “com pot ser que uns tipus tan matussers causin una apocalipsi”.

La Fox estrena aquesta nit ‘Zomedy night’, que s’emetrà els dos dilluns anteriors al retorn de ‘The walking dead’

Per a Agustín Jiménez, la part més còmica de la sèrie és “quan es posen les tripes per sobre per passar desaperceb­uts entre els zombis”. Ell no seguia aquest gènere, però es va enganxar a The walking dead per l’estètica, ja que és molt aficionat al maquillatg­e. El seu personatge favorit és en Daryl, “per la moto, bàsicament”. Per ell, ha arribat un moment en què els zombis ja no importen: “El més interessan­t és com la sèrie mostra els comportame­nts grupals que poden donar-se en moments extrems”.

Yolanda Ramos i Berto Romero confessen que no són seguidors de la ficció, tot i que van participar encantats a l’experiènci­a. Romero és l’únic de tots quatre que no va passar per la sala de maquillatg­e –“cap zombi no vol mossegar-me, i mira que jo ho estic desitjant”–. A Ramos, la proposta de la Fox li va encantar: “Em va semblar genial que algú vulgui riure’s de si mateix i que, en aquest cas, una cadena faci comèdia d’un dels seus productes estrella.” Ella no segueix la sèrie per falta de temps: “Jo veia A dos metros bajo tierra, em vaig quedar al pas previ”, diu entre rialles. No li agrada el gènere del terror: “No me’l crec; bé, si estic sola a casa, sí”, reflexiona angoixada. I assegura que el que troba més graciós és “la manera com caminen els zombis; em recorda quan era petita i volia espantar el meu germà”.

 ?? FOX ?? De dalt a baix: Goyo Jiménez, Yolanda Ramos, Agustín Jiménez i Berto Romero
FOX De dalt a baix: Goyo Jiménez, Yolanda Ramos, Agustín Jiménez i Berto Romero
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain