La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Alabis això o allò. S’excediran en el consum d’oxigen amb l’excusa de portar un vestit de bus. 2 El color feminista que conté dos pronoms febles. Aula sense porta. El prefix que més iguala. Acaba com comença. 3 El primer de tots va rere els de la Fòrmula. Cobres africanes. Cedirà les vocals. 4 Proposició indiscutid­a. Afegeixi elements. Iridi.

5 Ferits com Job. Farà rodolins tant com pot. 6 Ferrocarri­ls. Homes sense porteries de rugbi. Raresa d’ateu.

7 El palíndrom més immediat. De- claració unilateral d’independèn­cia. Miquel Gil Valcárcel. Fluor.

8 Puny d’espasa. Estimem les il·lustracion­s viralitzad­es per internet. Tornà a escollir un candidat.

9 Casanova bioquímico a la part posterior del camió. Féu menys dens. La via excrementí­cia. 10 Anotació cal·ligràfica. Poséssim impostos sense agafar cap taxi. 11 Jornada amigable i sense tensions. Viu, atrevit.

12 La consonant que designa l’esclerosi lateral amiotròfic­a. Escrostona la paret del magatzem de la Coca-cola. Eixut. 13 Pura. Vaixell que té gent vil dalt. Deliciós.

14 Amèrica sense la simpàtica alemanya. Facis la matança del porc. Gens greu.

VERTICALS 1 Alabant això i allò. Cinta que adorna caps. 2 L’ajusticiar­em tirant pel dret. Obstruïm. 3 Aquesta produeix oli. Ho fa servir a l’americana. 4 Dia sense albada. Allò que s’afegeix a una cosa per embellir-la. Dues escales de pintor obertes. 5 Sofre. Conjunt de coses arreplegad­es. Íntegre. Centúria.

6 De segona mà. Demora en l’espera de les vocalistes. Sóc una mica conegut. 7 Localitat de la Cerdanya que capgira tot allò que és pla. Teniu un salari. Agredir amb un pal de billar.

8 Cavalls de color roig fosc. El regal del rei Baltasar. Destapem el cove.

9 Al bell mig del mur. Portaré. Fereixis els ocells perquè no puguin aixecar el vol. 10 Conjunt dels fenòmens relatius als terratrèmo­ls. Lloc de moltes eres. 11 Has perdut la porteria de rugbi. Comença a imperar. Matèria colorant blava. Quarantano­u. 12 Pedra de ball. Males herbes. Escaire. 13 As. Pronunciar­à. Quasi.

14 Relata fets amb les armes dels novel·listes. Pel·lícula que pot ser de plàstic o bé romàntica. Pica.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain