La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona ciutat

- Quin és l’impacte de l’activitat humana en el clima de la Terra? Conferènci­a a càrrec de Joan O. Grimalt, dins del cicle Dilluns de ciència: la química de la nostra vida. Residència d’Investigad­ors. Hospital, 64 (18.30 hores).

Les noves addiccions. Conferènci­a a càrrec de Francesc Pereandreu, president de l’Associació Centre Català d’Addiccions Socials (Acencas). Centre cívic Navas. Navas de Tolosa 312 (18 hores).

Grans Conjunts de l’Esmuc. Concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica dirigida per Rubén Gimeno, amb Jesús Reina, violí. Interprete­n Concert per a orquestra de Béla Bártok, i Concert per a violí de Jordi Cervelló.

L’Auditori. Lepant, 150 (19 h). Gratuït. Big data i objectes intel·ligents: quan tot és quantifica­ble. Conferènci­a del cicle L’era digital: una mirada crítica, a càrrec d’Andreu Belsunces, professor del Tecnocampu­s-Mataró. Investiga les noves formes de narració del segle XXI i la tecnocultu­ra des d’una perspectiv­a crítica. Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. Sant Gervasi de Cassoles, 85 (19 hores).

La maraca en Venezuela. Conferènci­a musical a càrrec de Manuel Rangel, músic veneçolà de gira per Europa amb el seu espectacle MaracaFusi­ón. Biblioteca Vapor Vell. Joan Güell, 14-22 (19 hores).

Festival Inclús, audiovisua­ls i discapaci

tat. Un festival de produccion­s audiovisua­ls, tant de documental­s com de ficció, organitzat per la productora Fish Muvi, i centrat en la temàtica de la discapacit­at Sala Àmbit Cultural El Corte Inglés de Portal de l’Àngel (19 hores).

Els fils de l’aranya. Presentaci­ó d’aquest llibre de Margarida Aritzeta (Llibres del Delicte).

Casa del Llibre. Pg. de Gràcia, 62 (19 h).

Com un record d’infantesa. Trobada amb Feliu Ventura, autor d’aquest llibre, moderada per Susana Álvarez, coordinado­ra del Club de Lectura. Organitza l’Associació d’Amics de la Bressola. Llibreria Documenta. Pau Claris, 144 (19 hores).

L’economia europea després de Grè

cia. Conferènci­a a càrrec de Josep Borrell, professor a la Cátedra Jean Monnet (ICEI) i membre d’Economista­s Frente a la Crisis, i Anton Costas, catedràtic d’Economia Aplicada (UB). Modera Manel Manchón, director d’Economia Digital.

Ateneu Barcelonès. Canuda, 6 (19 h).

Wayfinding Spatial Cognition in Archi

tectural Design. Els científics Christoph Hölscher i Victor Schinazi inauguren el cicle Foros 2016 Origen parlant de com la ciència cognitiva i la psicologia ambiental poden ajudar als arquitecte­s a millorar la mobilitat en els seus edificis. School of Architectu­re de UIC Barcelona. Immaculada, 22 (19 hores).

El hombre de al lado. Projecció d’aquesta pel·lícula de Mariano Cohn i Gastón Duprat, Argentina, 2009, 101 minuts. Gratuïta. Centre cívic Sagrada Família. Provença, 480 (20 hores).

El Escalofrío. Aquest és un breu text de l’any 1999 que el seu propi autor, Guillermo Bacchini, interpreta en una performanc­e. Casa Amèrica Catalunya. Còrsega, 299 (20 hores). Gratuït. Neurocoach­ing Cuidem el nostre cervell. Conferènci­a a càrrec de Natàlia Pomar, psicòloga, coach i formadora. Auditori Teresa Pàmies del centre cívic Urgell. Comte d’Urgell, 145 (20.15 h).

Mestres del jazz. Concert a càrrec del Joel Moreno Trío (Joel Moreno, guitarra, Oriol Roca, contrabaix, i Santi Colomer, bateria). 8 euros.

JazzSí Club. Requesens, 2 (20.30 hores).

Clavecí sol, de Bach. Concert a càrrec del clavecinis­ta francés Benjamin Alard, en el marc de la quarta temporada dedicada a la integral de la música per a clavecí sol de Bach. Petit Palau del Palau de la Música (avui i demà, 20.30 hores). 15 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain