La Vanguardia (Català-1ª edició)

Partit de costellada al Bernabeu

Amb moltes baixes i més indolència, els blanc-i-blaus cauen amb estrèpit en la seva visita a la casa blanca i s’acosten perillosam­ent a la zona de descens

- RAMÓN ÁLVAREZ Madrid

Una cosa és presentar-se en quadre al Santiago Bernabeu –en bona mesura per acceptar les clàusules abusives del Reial Madrid als contractes de cessió dels seus jugadors–, i una altra de molt diferent és renunciar a competir, com va fer ahir a la nit l’Espanyol en un partit per oblidar. Ha estat una trista constant al llarg de les últimes temporades que els blanc-i-blaus hagin arribat al feu blanc sota mínims i Pochettino va haver de fer-ho fins i tot amb cinc jugadors del filial, però mai com ahir havia ofert aquesta imatge d’espàrring, de comparsa. Galca va renunciar ahir a tirar del filial, es va presentar a Chamartín amb un sol davanter i va arriscar amb un onze inèdit en què no va dubtar a incloure el nouvingut Arlauskis sota pals. El resultat va ser una golejada i, encara pitjor, una imatge pobra que deixa l’equip a només dos punts de la zona de descens.

Ahir, el tècnic romanès fins i tot va fer bo el criticat Sergio González per la seva vergonyant derrota davant els blancs a Cornellà al partit d’anada, la pitjor que ha patit l’Espanyol a domicili. La imatge de l’equip no va ser millor ni de lluny. Amb una sola victòria –davant el Las Palmas– Galca suma cinc punts dels 21 que els blanc-i-blaus han disputat a les seves ordres. Si les coses encara podien anar pitjor, hi van anar, ja que el reaparegut Víctor Sánchez va haver de retirar-se per una lesió muscular l’abast de la qual es coneixerà avui.

Amb pràcticame­nt tots els jugadors disponible­s a la convocatòr­ia, el míster espanyolis­ta no tenia gaire on triar, tot i que no va dubtar a fer-ho allà on podia i potser on menys tocava, a la porteria, asseient Pau, fins ahir titular indiscutib­le, per situar sota pals Arlauskis. No va fer debutar, d’entrada, l’altre nouvingut, el central costa-riqueny Óscar Duarte, tot i que després del xàfec de la primera part va decidir a recórrer-hi per plantar-lo com a tercer central i, ja amb quatre gols en contra, renunciar a la filosofia ofensiva que tant ha pregonat des de la seva arribada a la banqueta blanc-i-blava.

El cas és que va semblar com si l’Espanyol no hagués ni tret el cap al Bernabeu, i abans que es complissin els cinc minuts de joc Marcelo i Cristiano, precisamen­t dues de les bèsties negres blanc-iblaves, ja havien tingut sengles

oportunita­ts d’obrir el marcador. Era un primer avís del que vindria: el centre del fins a ahir qüestionat James que va rematar a les xarxes Benzema entre Roco i Álvaro, el penal de Roco sobre Cristiano que va portar al marcador el mateix portuguès el minut 11, el tret de James que Diop va desviar a la seva meta el 16 o l’acció personal amb què Cristiano va posar el 4-0 en una jugada a la contra després de burlar-se mitja defensa visitant fregant el descans. Van ser 45 minuts en què l’Espanyol es va limitar a veure-les venir, va renunciar a jugar la pilota com sí que havia fet fins ara sota la batuta de Galca i amb prou feines va disparar una vegada a la meta de Navas: Mamadou en una acció aïllada després del primer gol local.

Després de la repassada blanca, el tècnic espanyolis­ta va fer un exercici de realisme i va renunciar a les alegries que s’ha permès fins ara disposant una defensa de cinc homes, una línia de quatre en rombe al centre del camp per intentar combatre la clara superiorit­at que havia aconseguit Zida- ne disposant un centre del camp amb també quatre homes i deixant desemparat a dalt Mamadou. Va aconseguir frenar la sagnia i aturar les entrades del Madrid per les bandes, però el mal ja estava fet.

El Madrid no tenia motius per collar més i el partit es va convertir per a l’equip blanc en una competènci­a d’accions individual­s que el van conduir al hat-trick de Cristiano a la que va ser l’enèsima mostra d’indolència de la defensa visitant –dels 19 gols que ha fet en Lliga vuit han estat a l’Espanyol– i per als blanc-iblaus en una situació límit que va tenir el seu zenit en una ocasió d’Abraham que va aturar Navas i en una altra de Mamadou que va tallar Ramos. A sobre, el sisè del Madrid el va anotar Óscar Duarte a pròpia porta. El tico aspirava a marcar al seu compatriot­a Keylor Navas. Això sí, va aconseguir fer gol al Bernabeu.

Fins i tot l’equip de Pochettino, amb cinc filials, es va mostrar més competitiu Després de la sagnia del primer temps, Galca no va dubtar a renunciar al seu estil plantant cinc defenses

??  ?? Cristiano Ronaldo s’escapa de Rubén Duarte en una de les nombroses accions ofensives del Reial Madrid