La Vanguardia (Català-1ª edició)

La defensa ho arregla tot

El Barcelona Lassa pateix per tornar a guanyar després de dues derrotes consecutiv­es

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Després de dues derrotes seguides, totes dues al Palau i a la pròrroga, el Barcelona Lassa necessitav­a reaccionar i ho va fer davant l’amfitrió de la Copa del Rei. Una altra vegada un tercer quart molt deficient, com va passar contra el València i el Laboral Kutxa, va estar a punt de comprometr­e el tri- omf visitant. Els blaugrana van aconseguir només 7 punts en aquesta fase i molts minuts després tornaven a estar per sota al marcador (50-46), però ho van arreglar al final amb una bona defensa. Cinc punts seguits de Navarro van donar una altra vegada la iniciativa (52-54) i la feina de Samuels sota els cèrcols va garantir la victòria. Però el Barça ha de millorar si vol aspirar als objectius d’aquesta temporada.

“Mai no és fàcil jugar en aquesta pista i, encara que volíem ferho millor, almenys el triomf ens dóna tranquil·litat”, va comentar després del partit Satoransky.

Triples i defensa. El Fiatc Joventut deixa enrere la ratxa de nou

“Ens consolidem a la nostra lliga tot esperant competir contra els equips de la zona alta”

derrotes en deu matxs. Els verdi-negres necessitav­en reaccionar davant rivals directes i així ho han fet, amb triomfs davant RETA.bet i Movistar Estudiante­s. “Ens consolidem a la nostra lliga tot esperant fer un pas endavant i competir contra els equips de la zona alta”, va explicar Salva Maldonado, content “pel sacrifici de tot l’equip més enllà del que diuen les estadístiq­ues”. “La feina defensiu –els madrilenys es van quedar en 58 punts– ha estat bona”. Les 18 pilotes perdudes no van fer tant de mal com altres vegades (“si ho fas davant adversaris millors, et maten”, va reconèixer el tècnic de la Penya) perquè l’equip de Badalona va ser molt millor que el seu rival en altres aspectes, sobretot en els triples (15/27), amb menció especial per a Abalde (5/6) i Mallet (3/3). L’escorta, de fet, va ser el millor del Fiatc Joventut amb 18 punts i 21 de valoració. En canvi, els badalonins continuen amb problemes en el tir de dos (13/34, només un 38%).

“Si a l’encert del Madrid hi uneixes el seu poder físic i el seu ritme de joc, no hi ha res a fer”

Pallissa a Manresa. No va haverhi partit al Nou Congost. La diferència entre l’ICL i el R. Madrid va ser tanta que només amb una petita ratxa d’encerts de Flis va poder inquietar (16-17) el conjunt català el seu oponent, que va superar els 20 punts en cada quart (30 en el segon). Els blancs van anotar 15/26 triples i van agafar 18 rebots més. “No hi ha gaire anàlisi. Ens hem trobat un Madrid molt encertat i si a això hi unim el seu poder físic i el seu ritme de joc, no hi ha res a fer”, es va sincerar Ibon Navarro, l’entrenador del conjunt català.

 ?? XOÁN REY / EFE ?? Una acció de Tomic en presència de Caloiaro
XOÁN REY / EFE Una acció de Tomic en presència de Caloiaro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain