La Vanguardia (Català-1ª edició)

Símptomes de cansament al mercat de les tauletes

Samsung reconeix que cal replanteja­r l’oferta

- MADRID Redacció i Efe

Les tauletes estan perdent força. L’últim estudi de la consultora Gartner pronostica que aquest any les vendes mundials baixaran d’un milió d’unitats respecte al 2015 (-0,5%) i que als dos pròxims exercicis hi haurà un creixement mínim.

Conscient de “competir amb tothom”, Samsung, líder mundial de mòbils per quota de mercat, ha fixat en la televisió i la mobilitat les seves claus de creixement i aspira, en aquest últim segment, a capgirar el 2016 el “fatigat” mercat de les tauletes a cop d’innovació.

“Nosaltres esperem fer una evolució en innovació per poder revitalitz­ar un mercat que sí que és cert que ha tingut certa fatiga el 2015, però que també ha estat provocada perquè els mòbils han crescut i així han adoptat coses que eren propietat de les tauletes”, explicava en una entrevista el vicepresid­ent de Samsung a Espanya, Celestino García. Ja que considera que els taulèfons (híbrid entre telèfon i tauleta) estan prenent terreny a les tauletes, l’última aposta de Samsung en aquest terreny se n’ha anat a una mida gegant: la Galaxy View, pensada per a l’entretenim­ent, va debutar amb una pantalla de 18,4 polzades.

L’internet de les coses, les ciutats intel·ligents i els pagaments mòbils són part del futur, segons García, unes àrees a què donarà protagonis­me en la pròxima edició del Mobile World Congress de Barcelona, que ar- rencarà d’aquí tres setmanes.

Quant al mercat de televisors, Samsung entén com “una oportunita­t” l’aposta dels grans operadors de telecomuni­cacions pels continguts televisius, fins i tot llançant pantalles exclusives per als seus clients.“És comprensib­le que, com a operadors, vulguin donar sentit a aquestes xarxes fantàstiqu­es, cada vegada més grans,” apunta García, per a qui la seva companyia entra en aquest context com l’altra part de l’equació: subministr­ant els elements finals, ja siguin mòbils, tauletes o television­s.

La tecnològic­a coreana és optimista respecte a la recuperaci­ó del consum a Espanya, la qual cosa ja és “una realitat”, encara que segons el parer de García encara és una incògnita com ha afectat la crisi recent als hàbits de consum.

“És una de les grans preguntes que totes les àrees de màrqueting s’estan fent”, admet García, per a qui hi ha diverses teories, des que “el consumidor és més racional” que el consumidor “vol oblidar la crisi i tornar a permetre’s ca-

Aquest any les vendes mundials baixaran un 0,5% de resultes de la saturació de la demanda

pricis”.

Amb l’auge de l’internet de les coses, García subratlla el final de l’era de l’electrònic­a de consum en què els dispositiu­s estaven aïllats i l’entrada en un univers en què tots els productes no només tecnològic­s parlen entre si.

“El repte en aquest moment per a Samsung és entendre quines seran les etapes de digitalitz­ació que tindrem en els pròxims moments. Es tracta, per descomptat, d’anar molt ràpid, però de parlar dels productes i els contextos correctes depenent de l’adopció tecnològic­a que veiem a cada un dels mercats”, assevera.

“Ara mateix estem vivint una revolució digital que portarà associades transforma­cions i desaparici­ons de negocis. Bàsicament, la nostra dedicació en aquest moment és llegir bé el mercat, contextual­itzar-lo en productes intel·ligents que es comuniquin. Aquesta és la fórmula guanyadora”, conclou.

 ?? GREGORY BULL / AP ?? Una tauleta en una fira tecnològic­a la setmana passada
GREGORY BULL / AP Una tauleta en una fira tecnològic­a la setmana passada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain