La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iglesias burxa en la“precarieta­t” dels socialiste­s

Els líders de Podem i IU, a Jerez: “El desempat és a Andalusia”, diuen

- FERNANDO GARCÍA

Pablo Iglesias fa uns dies que està en mode serè, mansoi, gairebé beat. Les seves intervenci­ons fora de míting són interrompu­des i suaus. De vegades baixa tant la veu que l’interlocut­or ha de demanar-li que la pugi perquè les seves paraules se sentin i es gravin degudament. És el to més adequat per expressar commiserac­ió, que és l’actitud que el líder de Podem adopta quan vol criticar o replicar el PSOE.

En reacció al vídeo en què els socialiste­s ataquen Podem a còpia de metafòriqu­es acusacions de falsejar la realitat, Iglesias va dir que lamentava “constatar” la “trista realitat” que el PSOE hagi passat la campanya “sense mirar el PP i parlant exclusivam­ent de Podem”.

Aquesta estratègia de Sánchez i els seus revelaria la “situació molt precària en la qual per desgràcia està el Partit Socialista”, va dir

Iglesias parla de “desgavell al ministeri que ha de vetllar per la seguretat del 26-J”

Iglesias amb cara de pena en una entrevista a Cuatro.

En el fons –confessen els seus col·laboradors–, el secretari general de Podem està encantat amb aquesta tàctica del partit amb el qual al cap i a la fi rivalitza. Per- què està convençut que Sánchez comet així un greu error. Però encara que no faci del tot explícita la seva satisfacci­ó, no es priva tampoc de ficar el dit a l’ull dels socialiste­s sobre això: “No els anirà gaire bé a les urnes si insisteixe­n a dir als espanyols que el problema no són Mariano Rajoy i el PP sinó nosaltres”, va indicar ahir. Això sí, també va reiterar la seva infaltable invitació als “aliats” del PSOE per pactar una coalició de govern.

Aquest contraatac amb foc suposadame­nt amic el va llançar Iglesias hores abans del míting que va protagonit­zar a Jerez, mà a mà amb el coordinado­r d’IU, Alberto Garzón. “El desempat és a Andalusia”, repeteixen els candidats d’Units Podem des de l’inici de la campanya, en al·lusió a la tancada disputa d’alguns escons en aquesta comunitat.

D’altra banda, Iglesias es va referir a l’escàndol de les converses entre el ministre de l’Interior i el cap d’Antifrau per manifestar la seva “preocupaci­ó” pel “desgavell” –va assenyalar– que segons el seu parer es veu al departamen­t “encarregat de vetllar per la seguretat en les votacions de diumenge vinent”.

 ?? UNITS PODEM / ACN ?? Pablo Iglesias atén una pregunta durant una entrevista radiofònic­a
UNITS PODEM / ACN Pablo Iglesias atén una pregunta durant una entrevista radiofònic­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain