La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cauran del cavall

-

A Catalunya, hi ha independen­tistes de tota la vida i conversos de no fa gaire que creuen que amb Espanya no hi ha res a fer. També hi ha polítics i partits que creuen que Espanya té la bona voluntat de respectar-la i arribar a un consens de convivènci­a pacífica i justa, podent arribar a ser un Estat federal (els mateixos que amb la boca petita es declaren federalist­es, ni s’ho creuen). Polítics com Xavier Domènech i Ada Colau, Lluís Franco Rabell i Joan Coscubiela, partits com En Comú Podem i Catalunya Sí que es Pot, encara que accepten que es pugui fer un referèndum, s’inclinen per negociar com fer-lo amb les forces unionistes espanyoles.

En qualsevol activitat, en la política també, no només s’ha de treballar el dia a dia, sinó que també s’ha d’observar la tendència del procés perquè és l’indicatiu de com poden esdevenir els fets en el futur, igual que s’ha de contemplar el passat com a experiènci­a per prendre determinac­ions com més correctes millor.

Espanya fa molts anys que no es mou, esperem que molts catalans que van pel camí de la tercera via caiguin del cavall i s’adonin de la seva ceguesa, reobrin els ulls i, escoltant la veu de la seva consciènci­a, es converteix­in a l’independen­tisme, una vegada s’adonin que Espanya està orgullosa de ser com és i que no pensa canviar.

JORDI LLEAL I GIRALT

Badalona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain