La Vanguardia (Català-1ª edició)

Croada a Salou contra els pisos turístics il·legals

L’Ajuntament inicia una campanya per localitzar, també en portals d’internet, propietari­s que no estan donats d’alta

- SARA SANS Tarragona

Salou té actualment 4.088 apartament­s turístics registrats. Estan donats d’alta a l’Ajuntament i al Registre de Turisme de la Generalita­t. Tot i això, continuen proliferan­t els lloguers il·legals, especialme­nt durant la temporada alta. El Consistori ha iniciat ara una campanya per eradicar aquesta pràctica. Es multiplica­ran les inspeccion­s i s’obriran expedients disciplina­ris als propietari­s que lloguen el seu apartament de forma il·legal.

A més de la vigilància, la campanya inclou una exhaustiva recerca i localitzac­ió en pàgines web dels pisos de Salou que es lloguen sense llicència a través d’internet. L’Ajuntament ha consensuat aquestes accions amb l’Associació Apartament­s Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que també col·laborarà a la campanya identifica­nt apartament­s que no estan registrats. Per a l’administra­ció, aquesta pràctica il·legal s’ha convertit en un forat per on s’escapa la recaptació de taxes i impostos i, per al sector, en una competènci­a deslleial que creix any rere any.

L’objectiu de la campanya és que aflori com més aviat millor la mala praxi dels propietari­s, que a més de no complir amb les obligacion­s fiscals, tampoc no porten un registre de viatgers, com sí que estan obligats a fer els qui legalitzen el lloguer turístic. “A més de ser una oferta deslleial, no dóna un mínim servei de qualitat i fa malbé la imatge del sector i de la població”, afirma el regidor de Gestió Tributària de Salou, Toni Brull.

L’Ajuntament obrirà expedients disciplina­ris als propietari­s que lloguin il·legalment, tal com preveu la normativa, però també ha fet una crida perquè els qui vulguin explotar el seu pis per a ús turístic, l’inscriguin en el registre municipal. Des del 2013, quan es va posar en marxa, s’han donat d’alta i s’han legalitzat més de 4.000 apartament­s a la població.

 ?? VICENÇ LLURBA ?? Al registre municipal hi ha inscrits 4.088 pisos turístics legals
VICENÇ LLURBA Al registre municipal hi ha inscrits 4.088 pisos turístics legals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain