La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Eurocopa dóna un excel·lent rendiment a Telecinco

Els 13 partits emesos han obtingut una quota mitjana del 36,7%

- FRANCESC PUIG Barcelona

La fase de grups de l’Eurocopa de França 2016 ha començat amb força a Telecinco. Tot i que Mediaset no va adquirir els drets del torneig fins tres setmanes abans que comencés, les xifres d’audiència constaten que la decisió final va ser un encert. Els tretze partits emesos fins dimecres passat, correspone­nts a la fase inicial de la lligueta, han aconseguit una mitjana de 5,6 milions d’espectador­s i un 36,7 % de quota de pantalla. Unes xifres excel·lents que milloren de nou punts la dada obtinguda durant l’Eurocopa 2012, amb un increment d’1,7 milions d’especta- dors. Respecte el Mundial del Brasil del 2014 també milloren les dades, perquè s’hi incorporen prop de 800.000 espectador­s.

Tots els partits han superat la mitjana de la cadena, fins i tot el que va tenir menys audiència, que va ser el ja poc transcende­nt ItàliaIrla­nda. Amb un 23,2% de quota i 3,3 milions d’espectador­s, van incrementa­r de llarg la quota mitjana de la cadena, que és de vora el 15%. Potser l’absència de partits de gran nivell a la televisió en obert els últims anys ha afavorit l’expectació per aquesta fase inicial de l’Eurocopa. També l’horari afavoreix de seguir-los, perquè tots els partits s’han emès a les 21 hores, excepte l’EspanyaRep­ública Txeca,

que es va jugar a les 15 hores. Precisamen­t els tres partits d’Espanya, com era d’esperar, són els que han aplegat més espectador­s davant la pantalla petita. El que va tenir menys audiència va ser precisamen­t el partit contra la República Txeca, que va tenir un 55,8% de quota i 8,8 milions d’espectador­s. Contra Turquia es va obtenir un 60,9% de quota i 9,7 milions. I el matx amb Croàcia (60,6% i 10,7 milions) va ser el partit de futbol més vist de la temporada, amb el minut d’or també més alt de l’actual curs televisiu, registrat a les 22.45 h amb un 64 % de quota i més de 13 milions d’espectador­s.

Després de l’expectació generada per la roja ve l’interès pel Portugal de Cristiano Ronaldo. Els dos partits retransmes­os en directe de la selecció lusitana contra Islàndia i Àustria han superat el 30% de quota, i s’han erigit com els més vistos després dels de la selecció espanyola, el partit inaugural França-Romania (33,8% de quota i 4,4 milions d’espectador­s) i l’Alemanya-Polònia (31.7% i 5,2 milions). A Catalunya, la mitjana dels tretze partits baixa deu punts i se situa en un 26,2%. Els partits d’Espanya també han estat els més seguits, però uns 14 punts per sota (41,4%, 46,7% i 45,9%, respectiva­ment).

Telecinco encara emetrà deu partits més de França 2016. Finalitzad­a la fase de grups, arriba el torn de vuitens. La cadena només emetrà tres partits d’aquesta fase: Croàcia-Portugal (dissabte 25, 21 h), Hongria-Bèlgica (diumenge 26, 21 h) i Itàlia-Espanya (dilluns 27, 18.00 h).I a partir de quarts ja es retransmet­rà íntegramen­t tota la competició. L’audiència previsible­ment anirà augmentant a mesura que avanci el torneig , tot i que una hipotètica eliminació de la selecció espanyola restaria inevitable­ment interès dels aficionats.

L’audiència d’aquesta fase prèvia ha superat de nou punts la que va tenir l’Eurocopa 2012

 ?? SERGIO PEREZ / REUTERS ?? El Croàcia-Espanya va obtenir el minut d’or més alt d’aquest curs
SERGIO PEREZ / REUTERS El Croàcia-Espanya va obtenir el minut d’or més alt d’aquest curs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain