La Vanguardia (Català-1ª edició)

Àger, so estel·lar

- PAU ECHAUZ

El Vallsonora és un festival de música i cultura que posa en relleu el patrimoni històric i ecològic de la vall d’Àger, als peus de la serra del Montsec, a la Noguera. Aquest any, en la quarta edició, es farà en tres escenaris privilegia­ts de l’entorn d’Àger com són l’ermita de la Mare de Déu de Pedra, l’antiga col·legiata de Sant Pere i el Centre d’Observació de l’Univers, que acollirà un concert d’I am Dive, el grup sevillà que presenta Wolves, el seu últim disc, definit com una nova joia del pop espanyol recent.

Al cartell del Vallsonora es poden citar, entre divendres i dissabte, les cançons de Nacho Umbert i Joan Colomo, i també la nova formació de Paul Fuster, Big OK!, amb la violinista experi- mental Sara Fontán i el músic Edi Pou. També cal destacar el punk en català de L’Hereu Escampa, que contrasta amb la música de tradició oral de Maria Arnal i Marcel Bagés, que presenten el seu nou àlbum, Verbena. Altres grups són els asturians San Jerónimo, amb el seu disc de debut, Salines, el dub dels barcelonin­s STA, la investigac­ió poètica del duo mallorquí Jansky, el debut de Zebra Antics i les imatges digitals de l’artista visual Alba G. Corral.

Avui, divendres, l’ermita de Pedra serà l’escenari de dos concerts acústics, a l’hora que el sol es pon, de caràcter gratuït. A la nit el planetari acollirà el primer concert del cicle Música Sota els Estels. Dissabte, el protagonis­ta serà la col·legiata castell de Sant Pere, ja que part de les actuacions tindran lloc a la seva nau amb absis i columnes decorades. Aquest any, com a novetat, el claustre del castell serà l’espai on es podran visitar diferents activitats artístique­s, així com degustar mostres de la gastronomi­a local.

Vallsonora vol ser un festival de petit format, proper i sostenible, un escenari per descobrir noves propostes musicals, la història, la gastronomi­a, la ciència i el turisme de la zona. Vallsonora estableix una relació entre els paisatges de llacs i muntanyes a la terra ferma amb la música i la història.

 ?? . ?? L’Hereu Escampa participa al Vallsonora
. L’Hereu Escampa participa al Vallsonora
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain