La Vanguardia (Català-1ª edició)

Creus no continuarà

El mànager blaugrana és la primera baixa a la secció

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Els esdevenime­nts s’han precipitat a la secció de bàsquet del Barcelona després de la derrota contra el Reial Madrid als playoff de l’ACB. El primer canvi és la ruptura del binomi que formaven Xavi Pascual a la banqueta i Joan Creus a la secretaria tècnica els últims vuit anys. El segon, que va deixar el càrrec amb la incorporac­ió de Rodrigo de la Fuente i va passar a ser mànager, va anunciar ahir que no continuarà a l’entitat barcelonis­ta com a conseqüènc­ia dels decebedors resultats de l’equip en les dues últimes temporades.

En declaracio­ns a Barça TV Creus va comentar: “El Barça està obligat a guanyar títols, encara que a mi m’agrada més analitzar una trajectòri­a que no només unes temporades. Però ja fa molts anys que hi sóc –des del maig del 2008– i ha arribat el moment de plegar. A més, si no aconseguei­xes aquests títols és normal que deixis pas a altres idees i projectes”. L’exjugador, que ja va pensar a anar-se’n el 2015 (“No ho vaig fer per les eleccions i després vam acordar continuar un any més”), no va dir res del futur de Xavi Pascual (“El club ha de prendre decisions i ho farà els propers dies”), però sí que va deixar clara una cosa: “En la meva opinió no s’han de fer gaires canvis en un equip que ha jugat millor que l’any anterior, encara que els resultats no han acompanyat. Els jugadors necessiten un període d’adaptació i crec que ha estat positiu, per tant no seria necessari fitxar gaire, ara”.

“No m’agrada –va afegir– buscar excuses, però és cert que en moments concrets de la temporada hem tingut mala sort amb les lesions, malgrat que havíem començat bé, guanyant alguns títols –Supercopa i Lliga Catalana– i amb bon joc”. Així mateix, va dir que “avui dia el Barça ha de guanyar un dels tres trofeus importants, la Lliga, la Copa o l’Eurolliga, i ha d’estar entre els millors d’Europa”.

El comiat de Joan Creus és la primera novetat, però tot apunta que n’hi haurà més. Xavi Pascual, a qui encara li queda una temporada, va reconèixer dimecres, després del quart i definitiu partit a Madrid, que “per guanyar títols les coses s’han de fer bé a tots els nivells”. “Però sé com funciona això i assumeixo la meva responsabi­litat”. En l’horitzó immediat sona amb molta força el nom de Sarunas Jasikevici­us, el lituà que va portar l’equip a guanyar la primera Eurolliga (2003) i que fins i tot va estar sota les ordres de Pascual la temporada 2012-2013.

 ?? JORDI ROVIRALTA / ARXIU ?? Xavi Pascual i Joan Creus han compartit vuit anys al conjunt català
JORDI ROVIRALTA / ARXIU Xavi Pascual i Joan Creus han compartit vuit anys al conjunt català

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain