La Vanguardia (Català-1ª edició)

Blackberry torna a registrar pèrdues

- WATERLOO (CANADÀ) Europa Press

La companyia canadenca Blackberry va presentar unes pèrdues netes per valor de 670 milions de dòlars (l’equivalent de 589 milions d’euros) al final del primer trimestre del seu exercici fiscal, davant els beneficis de 68 milions de dòlars (60 milions d’euros) correspone­nts al mateix període de l’any anterior.

La xifra de negoci d’aquest popular fabricant conegut durant anys pels seus models de telèfon mòbil, entre els mesos de març i maig va ser de 400 milions de dòlars, (352 milions d’euros), la qual cosa suposa un retrocés del 39% en la facturació de la companyia respecte al primer trimestre del 2015.

“El nostre pla actual passa per realitzar inversions contínues que expandeixi­n els nos- tres mercats potencials i ens guiïn cap al creixement dels ingressos i la rendibilit­at”, va comentar el president i conseller delegat de Blackberry, John Chen.

De cara al conjunt de l’any fiscal 2016-2017, la companyia va assenyalar que “van camí” d’incrementa­r un 30% la facturació en les divisions de software i serveis.

A més, la companyia canadenca va indicar que esperen reduir les pèrdues per acció en aproximada­ment 0,15 dòlars (0,13 euros), quan ara estan en 0,33 dòlars (0,29 euros), gràcies a un model operatiu més eficient.

 ?? JULIE JACOBSON / AP ?? La facturació cau un 39%
JULIE JACOBSON / AP La facturació cau un 39%

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain