La Vanguardia (Català-1ª edició)

Democràcie­s

-

Les paraules dites als Estats Units pel president Puigdemont comparant la democràcia espanyola amb la turca com a català m’han produït cert desencís, certa vergonya i la sensació que el nostre president no ha estat gaire afortunat i podia haver-se estalviat aquesta opinió. Encara soc dels que pensen que segons quines coses no es poden dir a cert nivell i menys públicamen­t.

Ja fa massa temps que en l’àmbit polític a Catalunya, i sobretot des del seu Govern, es van perdent les formes, amb declaracio­ns a vegades no gaire adequades que potser poden agradar a una part dels catalans però no, de cap manera, a la totalitat de la gent del país. En política no tot s’hi val i de cap manera no es poden traspassar mai les fronteres del bon ús del llenguatge ni, evidentmen­t, les comparacio­ns fora de lloc que, a més, ofenen.

No crec que aquesta manera d’actuar a la llarga sigui beneficios­a per al procés i que ens aporti més suports. El populisme és una cosa i l’alta política una altra de molt diferent. I aquestes declaracio­ns dels nostre president no hi ajuden gens.

M’agradaria que sortissin més cartes sobre aquest tema al diari. Seria una senyal de normalitat i de que totes les opinions són respectabl­es. Encara que siguin per criticar unes paraules que no s’haurien d’haver pronunciat mai.

RAMON RIU Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain