La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça dona suport a Messi i critica la FIFA

L’Argentina, en situació delicada sense el crac blaugrana mentre Neymar enlluerna

- ROBERT MUR Buenos Aires. Correspons­al

El món del futbol no entén l’exagerada sanció a Messi. Ni a Llatinoamè­rica ni a l’altra banda de l’Atlàntic. Les mostres de suport al jugador van des del Barça fins al president argentí, Mauricio Macri. La humiliant derrota de l’albicelest­e contra Bolívia (2-0), dimarts, va confirmar que sense el blaugrana la seva selecció està al nivell dels pitjors combinats del continent. Al contrari, el Brasil va tornar a guanyar, una altra vegada amb Neymar com a figura, i esdevé el primer país classifica­t per al Mundial de Rússia del 2018.

En un comunicat el Barça va manifestar ahir la seva “sorpresa i indignació” davant l’actuació d’ofici de la Comissió Disciplinà­ria de la FIFA, que dimarts va castigar Messi amb quatre partits oficials amb la selecció per haver insultat un jutge de línia al final del partit de dijous contra Xile. La màxima pena. “El club considera injusta i desproporc­ionada la sanció de quatre partits”, diu la nota, que acaba reiterant el “suport” al crac i recordant que és un “esportista exemplar per la seva conducta dins i fora dels terrenys”.

La sanció va impactar fins i tot en la comitiva de Macri a Holanda, on dimarts va acabar una visita d’Estat. “Avui hem d’estar més junts que mai. Una abraçada per a en Leo i tot l’equip. Som-hi, Argentina!”, va tuitejar el mandatari.

Fins i tot els rivals de l’albicelest­e van donar suport al crac. “No comparteix­o la sanció contra l’Argentina. Sé una mica de futbol, la infracció va ser a Messi. La meva solidarita­t amb el millor futbolista del món”, va tuitejar el president de Bolívia, Evo Morales. “Tots els que ens estimem el futbol desitgem que els bons futboliste­s siguin al camp”, va dir l’argentí Juan Antonio Pizzi, selecciona­dor xilè, després del triomf contra Veneçuela (3-1).

“A partir d’ara caldrà mirar tots els jugadors amb lupa perquè tots insulten”, va dir Suárez en defensa del seu company al Barça. El davanter charrúa va fer l’assistènci­a a Carlos Sánchez per obrir el marcador contra el Perú, encara que finalment l’Uruguai va caure derrotat (2-1).

Leo va veure el pobríssim matx contra Bolívia al vestidor. No va parlar en públic i se’l va poder veure seriós i abatut al moment d’entrar i sortir de l’estadi. Després de la derrota la premsa argentina destacava l’absència de Messi i el risc de quedar fora del mundial. L’albicelest­e va quedar en zona de repesca. “Sense Messi i a la repesca, la selecció és un malson”, va titular La Nación. “Sense Messi, sense aire, l’Argentina va caure a Bolívia i perilla la possibilit­at d’anar al Mundial”, deia Clarín.

Mentrestan­t, el Brasil va golejar el Paraguai a São Paulo (3-0). Neymar va tornar a ser l’estrella i, encara que va fallar un penal, després va marcar el segon en una altra de les seves espectacul­ars accions individual­s i va participar en el tercer, obra de Marcelo, després d’una brillant jugada col·lectiva que demostra que la canarinha ha ressuscita­t amb Tite, que continua invicte.

COMUNICAT DEL BARÇA “El club considera injusta i desproporc­ionada la sanció a un esportista exemplar”

EL BRASIL, PRIMER CLASSIFICA­T Partidàs de Neymar, que va fallar un penal però va fer un gran gol en jugada individual contra el Paraguai

 ?? JORGE BERNAL / AFP ?? Messi arribant a l’estadi bolivià on l’Argentina va perdre (2-0) sense la seva participac­ió
JORGE BERNAL / AFP Messi arribant a l’estadi bolivià on l’Argentina va perdre (2-0) sense la seva participac­ió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain