La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘dream team’ tornarà al Camp Nou

- Barcelona

El Barça ha convocat els integrants del dream team i les seves famílies perquè tornin al Camp Nou el pròxim 10 de juny com a protagonis­tes de l’acte central d’homenatge dels 25 anys de la victòria barcelonis­ta a Wembley, en la que va suposar la primera Copa d’Europa de la seva història. L’encarregat de reunir el gruix dels seus excompanys és José Mari Bakero, l’home que amb el seu mític cop de cap a Kaiserslau­tern va permetre que el Barcelona continués viu en la competició. L’exfutbolis­ta va demanar que s’anteposi el sentiment i el que va representa­r aquell equip com a col·lectiu i que es deixin de banda possibles picabarall­es posteriors amb la directiva actual del club.

“El més important és si la gent entén que estem parlant de Wembley. Volem fer una cosa dels 25 anys plegats? En això estem treballant. És difícil omplir el Camp Nou, però crec que vindrà molta gent”, va sentenciar Bakero a la sala de premsa de l’estadi durant la presentaci­ó dels principals actes commemorat­ius de la final del 20 de maig del 1992. L’exjugador va assegurar que sobre la gespa del coliseu blaugrana tindrà lloc una festa dividida en dues parts, una de lúdica i audiovisua­l i una altra de futbolísti­ca. “Hi haurà un partit però no sé quin tipus de matx, ni els minuts que durarà. Sense pilota no tindria sentit”, va afirmar Bakero. Alguns jugadors haurien expressat les seves reserves, per pudor a vestir-se de curt. Preguntat directamen­t sobre si és versemblan­t que vinguin a l’homenatge Josep Guardiola o Txiki Begiristai­n (allunyats dels postulats de l’actual directiva), Bakero va contestar: “És versemblan­t”. Qui sí que segur que té intenció de participar-hi són Hristo Stòitxkov i Ronald Koeman, que van gravar des de la distància dos vídeos que van fer somriure els assistents, entre els quals hi havia Charly Rexach i exjugadors com Ricardo Serna, Juan Carlos, Sebastià Herrera o Julio Alberto.

En el marc d’aquests actes el club va inaugurar l’espai Wembley al Museu, que es podrà veure fins al 30 de setembre i que tindrà, per exemple, les botes que van utilitzar Stòitxkov i Koeman el dia de la final contra el Sampdoria o amb la samarreta de Laudrup.

A més, els jugadors del Barça lluiran a la samarreta un logo especial en l’última jornada de Lliga, la del 20-21 de maig, cap de setmana que es compliran els 25 anys de Wembley.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Bartomeu i diversos exjugadors en l’espai Wembley del Museu
CÉSAR RANGEL Bartomeu i diversos exjugadors en l’espai Wembley del Museu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain