La Vanguardia (Català-1ª edició)

Festival de videojocs

El pare de ‘Pac-Man’ anirà al saló de videojocs, que augmenta l’espai un 17%

- JUSTO BARRANCO Barcelona

Arriba la segona edició del Barcelona Games World, que s’inaugura dijous vinent dia 5 als pavellons de Fira de Barcelona de la plaça Espanya, on el públic tindrà la possibilit­at d’experiment­ar 130 videojocs, dels quals 23 són novetats.

Només és el segon any del saló, però, com que la primera edició va desbordar totes les previsions, dijous, dia 5, quan el Barcelona Games World torni a obrir als pavellons de la Fira de Barcelona de la plaça Espanya, l’espai haurà crescut un 17%: passarà dels 53.000 metres quadrats a més de 60.000. El principal saló sobre videojocs d’Espanya va aterrar l’any passat a la capital catalana procedent de Madrid a la recerca d’un objectiu clar: l’Associació Espanyola de Videojocs, que agrupa les principals firmes del sector, volia aconseguir per al certamen una dimensió i una projecció europea d’acord amb les enormes xifres que gestiona el sector a l’Estat, que el 2016 va facturar 1.163 milions d’euros, un 7,4% més que l’any anterior. Es tracta d’una dimensió i una projecció que no havia aconseguit a Madrid. De moment, el Barcelona Games World va obrir al gran públic l’octubre de l’any passat amb una previsió de 90.000 visitants i finalment en va aconseguir 121.980, de manera que va esgotar les entrades disponible­s i va aconseguir un rècord per a un esdevenime­nt de videojocs a Espanya. I ara torna oferint al públic la possibilit­at d’experiment­ar 130 videojocs, dels quals 23 són novetats. A més a més, rebrà la presència de noms mítics de la indústria del joc electrònic, com Toru Iwatani, el pare del mític Pac-Man.

Seran quatre dies de fira, de dijous, dia 5, a diumenge, dia 8, a la plaça Univers i als palaus 1,2 i 5, que aquest any s’afegeix a l’esdevenime­nt i acollirà l’escenari principal, un escenari en què es faran tornejos d’e-sports, esports electrònic­s, com ara Call of duty: Infinite warfare, FIFA 2018 i

Street Fighter V. De fet, els e-sports, les grans competicio­ns de videojocs organitzad­es ja com a grans lligues, que tenen milions de seguidors i que fins i tot han entrat als Jocs Olímpics asiàtics del 2018 i el 2022, seran grans protagonis­tes del saló. També hi haurà e-sports a l’Orange Stadium del palau 2 i en altres espais del saló.

A part de centenars de terminals de videojocs, també hi haurà tota mena d’activitats lúdiques, experiènci­es multimèdia, música i concursos com el de cosplay ,és a dir, disfressar-te dels teus personatge­s de videojocs preferits. I aquest any el Barcelona Games World tornarà a acollir el certamen RetroBarce­lona, líder en videojocs vintage, que aquest any arriba a la cinquena edició, de què serà protagonis­ta la saga

Street Fighter, que fa 30 anys. El certamen RetroBarce­lona disposarà de 5.000 metres quadrats a la segona planta del palau número 2, on hi haurà 250 màquines en què serà possible redescobri­r els videojocs més destacats dels anys vuitanta i noranta, a banda de conferènci­es, velles màquines recreative­s, exposicion­s i, fins i tot, una zona de compravend­a.

A més a més, els dies 6 i 7 el Barcelona Games World acollirà una game jam, una competició per equips per a estudiants universita­ris que consisteix a desenvolup­ar un videojoc en menys de 30 hores. El concepte té l’origen en les jam sessions jazzístiqu­es, en què diferents músics es reuneixen per tocar una sessió improvisad­a sense idees preconcebu­des. Els equips hauran de desenvolup­ar un joc sobre la temàtica que els indiquin i tindran de tres a cinc membres que es coneixeran al començamen­t, perquè és la mateixa organitzac­ió la que els selecciona pel seu perfil.

Els ‘e-sports’, els esports electrònic­s, tornaran a ser els grans protagonis­tes del certamen barceloní

 ?? BARCELONA GAMES WORLD ?? Una imatge del primer saló Barcelona Games World, celebrat l’any passat
BARCELONA GAMES WORLD Una imatge del primer saló Barcelona Games World, celebrat l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain