La Vanguardia (Català-1ª edició)

El naufragi d’un ferri a Tanzània provoca almenys 136 morts

El vaixell, amb capacitat per a uns cent passatgers, en transporta­va més de 400

- XAVIER ALDEKOA

El llac Victòria es va convertir dijous en una nova trampa mortal a Tanzània. Almenys 136 persones van morir quan un ferri sobrecarre­gat es va enfonsar mentre cobria la ruta entre les illes d’Ukerewe i Ukara. Les autoritats locals van assenyalar que l’embarcació Nyerere MV, amb capacitat per a un centenar de passatgers i 25 tones d’equipatge, transporta­va entre 300 i 400 passatgers, per bé que la xifra exacta no s’ha pogut determinar perquè el venedor de bitllets es va ofegar amb els registres. Ahir s’havien rescatat amb vida menys de 50 persones, de manera que la xifra final de morts podria augmentar considerab­lement en les pròximes hores.

A més de l’excés de passatgers, dijous és dia de mercat a l’illa d’Ukerewe i la bodega del ferri està habitualme­nt més carregada que en altres dies de la setmana, ja que molts residents i comerciant­s de la zona aprofiten per fer les seves compres.

Després de saber-se l’abast de la tragèdia, el president de Tanzània, John Magufuli, va expressar la seva “profunda tristesa” i va ordenar al ministre de Transport i al director de la Policia que es posessin al capdavant d’una investigac­ió per aclarir-ne els motius. Segons testimonis, poc després de les dues del migdia, quan el ferri era a tot just 50 metres del port de destinació, una multitud de passatgers es va col·locar a la part davantera de la barcassa per agafar posicions per desembarca­r i va precipitar el desastre. “L’equilibri del vaixell es va veure desbordat i va començar a sotsobrar”, va explicar el delegat de la regió local de Mwanza. Malgrat la poca distància fins a la riba i que diversos pescadors es van acostar immediatam­ent a ajudar, molts passatgers es van ofegar perquè no sabien nedar o perquè es van quedar atrapats a l’interior del vaixell.

Malgrat que el ferri, operat per l’estatal Agència de Serveis Electrònic­s i Electromec­ànics de Tanzània (Temesa), havia canviat el motor recentment, fa només tres setmanes el legislador Joseph Mkundi havia apressat el Govern a rehabilita­r o canviar el ferri, que fa el trajecte vuit vegades al dia i del qual depenen per desplaçar-se unes 50.000 persones. “No vull venir aquí al Parlament un dia –va cridar aleshores Mkundi– i trobar-me en la situació d’haver d’enviar condolence­s per les persones que s’hi han ofegat”.

El principal cap de l’oposició, James Mbatia, va carregar ahir contra la “negligènci­a i inconsistè­ncia” del Govern. “Haurien d’haver après les lliçons del passat”, va dir.

No és el primer cop que el país pateix un accident semblant. El 1996, entre 500 i un miler de persones es van ofegar quan el ferri

MV Bukoba va naufragar al llac Victòria, una atracció turística que comparteix ribes amb Kènia, Uganda i Tanzània. A la costa tanzana també hi ha hagut tragèdies. El 2012, 145 persones van morir quan un ferri sobrecarre­gat es va enfonsar mentre navegava cap a l’illa de Zanzíbar. Un any abans, 200 persones més van morir en un naufragi en el mateix trajecte.

L’embarcació va perdre l’equilibri quan, a 50 m del port, una multitud es va col·locar a la proa per desembarca­r ràpid

 ?? AP ?? Rescat d’un cadàver de les aigües del llac Victòria després del naufragi del ferri
AP Rescat d’un cadàver de les aigües del llac Victòria després del naufragi del ferri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain